• Αρχική
  • Άρθρα
  • Pfizer: Πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικότητας για start-ups από το CDI της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη

Pfizer: Πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικότητας για start-ups από το CDI της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικότητας που εστιάζει στην ψηφιακή υγεία ενεργοποιεί το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

και απευθύνει σχετική πρόσκληση σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), που αναπτύσσουν ψηφιακές καινοτόμες ιδέες, διαδικασίες και λύσεις πρωτοποριακής τεχνολογίας, να λάβουν μέρος.

Μέσω του προγράμματος «Start4Health», το CDI έχει ως στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς του με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας «μέσα από μια γόνιμη αλληλεπίδραση, στο πλαίσιο της οποίας τα δύο μέρη θα συνεργαστούν και θα ανταλλάξουν πολύτιμη τεχνογνωσία βοηθώντας στην προώθηση ψηφιακών καινοτόμων λύσεων που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας. Σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν τις τεχνολογικές προτάσεις τους στο προσκήνιο και να δικτυωθούν με σημαντικά στελέχη από την Pfizer και το οικοσύστημα της καινοτομίας».

Το πρόγραμμα αναζητά «προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας, που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την υγεία».

Το «Start4Health» θα έχει διάρκεια τριών μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις: της Ανοιχτής Πρόσκλησης, του Επιταχυντή (Accelerator) και της Demo Day.

Η φάση της Ανοιχτής Πρόσκλησης θα διαρκέσει από τις 28 Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου 2022 και θα ολοκληρωθεί με την επιλογή πέντε προτάσεων που θα ξεχωρίσουν. Οι προτάσεις αυτές θα περάσουν στη δεύτερη φάση, του Επιταχυντή, όπου μέσα από ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω τις προτάσεις τους με την υποστήριξη μεντόρων και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της Pfizer.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την Demo Day, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εξελιγμένες και ώριμες πλέον προτάσεις θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων. Η Επιτροπή θα επιλέξει και θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες προτάσεις με χρηματικά έπαθλα 25.000 ευρώ και 10.000 ευρώ για την πρώτη και τη δεύτερη νικήτρια ομάδα αντίστοιχα.

photo vid screenshot

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.