και απευθύνει σχετική πρόσκληση σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), που αναπτύσσουν ψηφιακές καινοτόμες ιδέες, διαδικασίες και λύσεις πρωτοποριακής τεχνολογίας, να λάβουν μέρος.
Μέσω του προγράμματος «Start4Health», το CDI έχει ως στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς του με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας «μέσα από μια γόνιμη αλληλεπίδραση, στο πλαίσιο της οποίας τα δύο μέρη θα συνεργαστούν και θα ανταλλάξουν πολύτιμη τεχνογνωσία βοηθώντας στην προώθηση ψηφιακών καινοτόμων λύσεων που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας. Σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν τις τεχνολογικές προτάσεις τους στο προσκήνιο και να δικτυωθούν με σημαντικά στελέχη από την Pfizer και το οικοσύστημα της καινοτομίας».
Το πρόγραμμα αναζητά «προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας, που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την υγεία».
Το «Start4Health» θα έχει διάρκεια τριών μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις: της Ανοιχτής Πρόσκλησης, του Επιταχυντή (Accelerator) και της Demo Day.
Η φάση της Ανοιχτής Πρόσκλησης θα διαρκέσει από τις 28 Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου 2022 και θα ολοκληρωθεί με την επιλογή πέντε προτάσεων που θα ξεχωρίσουν. Οι προτάσεις αυτές θα περάσουν στη δεύτερη φάση, του Επιταχυντή, όπου μέσα από ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω τις προτάσεις τους με την υποστήριξη μεντόρων και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της Pfizer.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την Demo Day, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εξελιγμένες και ώριμες πλέον προτάσεις θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων. Η Επιτροπή θα επιλέξει και θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες προτάσεις με χρηματικά έπαθλα 25.000 ευρώ και 10.000 ευρώ για την πρώτη και τη δεύτερη νικήτρια ομάδα αντίστοιχα.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Β. Κορκίδης: Ο «γόρδιος δεσμός» των αγροτικών μπλόκων θα λυθεί μόνο με διάλογο
- Νέα στήριξη στα δημόσια ΑΕΙ, με έκτακτη επιχορήγηση και 450 προσλήψεις
- Ισραήλ: Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα σε ξένους δημοσιογράφους χωρίς συνοδεία
- Ο Μακρόν δεν εγκρίνει τον τρόπο σύλληψης του Μαδούρο αλλά «είναι καλή είδηση για τους Βενεζουελάνους»
- Μακεδονία: Ανοιχτά για τα Θεοφάνεια τα μπλόκα των αγροτών, πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα
- Από τον Καναδά στην Ουκρανία: Αυτή διόρισε ο Ζελένσκι ως σύμβουλο οικονομικής ανάπτυξης
- Ταγιάνι – Ιταλία: «Η αμερικανική επέμβαση στην Βενεζουέλα, βάσει της απειλής που διέκριναν οι ΗΠΑ, είναι νόμιμη»
- O γιος του Μαδούρο καλεί τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο: “Θέλουν να μας δουν αδύναμους”
- Κίνα: Το εμπόριο και η Βόρεια Κορέα στην ατζέντα της επίσκεψης του Νοτιοκορεάτη προέδρου στο Πεκίνο
- Σ. Φάμελλος για λαϊκές αγορές: Η κυβέρνηση στέλνει τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ









