Το RaceBird είναι δημιουργία της εταιρείας SeaBird Technologies την οποία έχει ιδρύσει και διευθύνει η νεαρή Νορβηγίδα σχεδιάστρια Σόφι Χορν. Το RaceBird μοιάζει με ένα σκάφος βγαλμένο από ταινία του Τζέημς Μποντ και πραγματοποίησε στον ποταμό Πάδο στην Ιταλία την πρώτη του «πτήση» όπως ονομάζουν την κίνηση του μέσα στο νερό οι κατασκευαστές του σκάφους.
Το RaceBird ζυγίζει 800 κιλά έχει μήκος 7 μέτρα και πλάτος δύο μέτρα. Το σκάφος λειτουργεί με ένα ηλεκτρικό κινητήρα 150 kw που του προσφέρει ταχύτητα 100 χλμ./ώρα και έχει αυτονομία 100 χλμ. Το RaceBird θα είναι ένα από τα σκάφη που θα συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύπλοων σκαφών E1 Series που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν το 2023. Μάλιστα το RaceBird είναι το πρώτο τέτοιου είδους ταχύπλοο που κάνει την εμφάνιση του και αναμένεται με ενδιαφέρον η εμφάνιση και των ηλεκτρικών ταχύπλοων που θα παίρνουν μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα οργανώνει ο Ισπανός επιχειρηματίας Αλεχάντρο Αγκάγκ που ασχολείται με τη διοργάνωση αγώνων με ηλεκτρικά οχήματα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό σε κάθε αγώνα του E1 Series θα συμμετέχουν 12 ομάδες σε αναμετρήσεις που θα διαρκούν 15 λεπτά. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το πρωτάθλημα θα ολοκληρώνεται σε δέκα αγώνες οι οποίοι θα διεξάγονται σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.
Έχουν προεπιλεγεί 70 περιοχές ανάμεσα στις οποίες και περιοχές που απειλούνται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για να σηματοδοτηθεί και η χρήση των φιλικών στο περιβάλλον πηγών ενέργειας. Το Μονακό είναι ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές και έχει αποφασισθεί ότι θα πραγματοποιείται εκεί κάποιο από τα θαλάσσια ηλεκτρικά Γκραν Πρι.
(naftemporiki. gr / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
- Στη φυλακή οι 3 Αλβανοί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πυλαία – Κατασχέθηκαν όπλα, πυροκροτητές, κάνναβη
Κύρια Θέματα

















