Περισσότεροι από 540 μαθητές και γονείς, για την ηλεκτρονική τους ασφάλεια, από το πρόγραμμα KPMG Global Cyber Days

Περισσότεροι από 540 μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν για την ηλεκτρονική τους ασφάλεια και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο από το πρόγραμμα της KPMG για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο.

Συμμετέχοντας στην παγκόσμια κοινωνική πρωτοβουλία της KPMG και με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM) η KPMG στην Ελλάδα πραγματοποίησε τον Οκτώβριο τις εκπαιδευτικές παρουσιάσεις για «Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο» ή «KPMG Global Cyber Days».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος των δράσεων αυτών είναι η εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον ψηφιακό κόσμο.

Σύμφωνα με τη μελέτη «Children’s Internet Usage Study», η οποία διενεργήθηκε από το φορέα «The Centre for Cyber Safety and Education» στην Αμερική, 40% των παιδιών έχουν συνδεθεί ή μιλήσει με έναν άγνωστο στο διαδίκτυο και το 53% από αυτά τα παιδιά έχουν αποκαλύψει τον αριθμό του τηλεφώνου τους σε κάποιον άγνωστο. Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα της ίδιας μελέτης, η οποία βρήκε ότι από τα παιδιά τα οποία παραδέχονται ότι έχουν μιλήσει σε κάποιον άγνωστο μέσω διαδικτύου, το 11% έχει προχωρήσει σε συνάντηση μαζί του και το 6% έχει αποκαλύψει τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Οι εισηγητές του «Global Cyber Days» Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Διευθυντής στο τμήμα Διαχείρισης Τεχνολογικών Κινδύνων της KPMG και Δήμητρα Παπαχρήστου, Σύμβουλος στο ίδιο τμήμα επισκέφθηκαν, μόλις τον μήνα Οκτώβριο, 5 σχολεία της Αττικής και ενημέρωσαν πάνω από 540 μαθητές και γονείς για την ηλεκτρονική τους ασφάλεια και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα διεξάχθηκε για δεύτερη χρόνια και φέτος συμμετείχαν 45 χώρες – μέλη του δικτύου της KPMG εκπαιδεύοντας συνολικά 80 000 νέους σε όλο τον κόσμο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η KPMG στην Ελλάδα θα συνεχίσει την πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί μέρος των δράσεων της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης για τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, λόγω της μεγάλης ζήτησης που σημειώθηκε από τα σχολεία.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...