Πάνω σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επικεντρώθηκε στο να ενισχύσει την ανθεκτικότητα του ψηφιακού κράτους, την ασφαλή παροχή των σύγχρονων υπηρεσιών, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης.
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και ο Νόμος για την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας ήρθε να ανταποκριθεί σε αυτές τις αυξημένες εθνικές ανάγκες, αναβαθμίζοντας το επίπεδο εποπτείας, ενημέρωσης και υποστήριξης των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και ενισχύοντας το οικοσύστημα ψηφιακής καινοτομίας στη χώρα, μέσω της διαμόρφωσης ενός περιβάλλοντος με ασφαλείς υποδομές.
«Το κυβερνοέγκλημα εξελίσσεται, το ίδιο όμως και η άμυνα στις κυβερνοεπιθέσεις»
«Όταν μιλάμε για την κυβερνοασφάλεια, οι αριθμοί ζαλίζουν», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και συνεχίζει: «Μόνο σε μια εβδομάδα είχαμε 13,3 εκατομμύρια επιθέσεις DDoS σε κυβερνητικές ιστοσελίδες και τουλάχιστον 500.000 πιο σοβαρές επιθέσεις. Πολλές φορές ακούμε ότι “έπεσε” κάποιο site και μπορεί να είναι αποτέλεσμα επίθεσης DDoS, που είναι κάτι πολύ απλό να κάνουν οι χάκερ. Από εκεί και πέρα, εμείς θωρακιζόμαστε, εναρμονιζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς νομοθεσίας και ενισχύουμε το οικοσύστημα ψηφιακής καινοτομίας στην Ελλάδα».
Και ο κ. Παπαστεργίου προσθέτει: «Θέλουμε ένα περιβάλλον με ασφαλείς υποδομές. Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας εγγυάται ότι υπάρχει το πλαίσιο και θα ενισχύεται διαρκώς. Το κυβερνοέγκλημα εξελίσσεται, το ίδιο όμως και η άμυνα στις κυβερνοεπιθέσεις».
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέους κανόνες για τα πακέτα ταξιδιών ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου – Τι αλλάζει
- Με φωτογραφίες και αριθμό χιλιομέτρων πλέον τα οχήματα που δημοπρατούνται, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ
- Zipline στην Κίνα που κόβει την ανάσα συγκρίνεται με….βιντεοπαιχνίδι! ΒΙΝΤΕΟ
- Σιδηρομαγνητικό υγρό «χορεύει» με μαγνήτες σχηματίζοντας εντυπωσιακά μοτίβα, Vid
- Axios: Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε πως το Ιράν βρίσκεται στα πρόθυρα της παράδοσης
- Τουρίστρια κατέληξε στη ΜΕΘ μετά από επίθεση αγέλης σκύλων
- Μέση Ανατολή και οικονομία: Τι ενδέχεται να ακριβύνει στην Ελλάδα;
- Αποφασισμένη γυναίκα στη Νιγηρία έσπασε ρεκόρ 18 ετών μετρώντας – Μέχρι ποιον αριθμό έφτασε; (Vid)
- Η Αυστραλία καλεί το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό να εγκαταλείψει τον Λίβανο
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 43χρονου με καταδικαστική απόφαση για απείθεια









