Οι μετοχές των εταιρειών NVIDIA και Advanced Micro Devices (AMD) κατέγραφαν πτώση 1,4% αφού κυκλοφόρησε η πληροφορία. Αυτές οι δύο εταιρείες, όπως και η Micron, έχουν βρεθεί στα διασταυρούμενα πυρά της διένεξης των κυβερνήσεων των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Τον Σεπτέμβριο, η NVIDIA ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν της ζήτησε να σταματήσει να εξάγει δύο κορυφαία μικροτσίπ κατάλληλα για την τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, το υπουργείο Εμπορίου θα σταματήσει τις εξαγωγές των μικροτσίπ που παράγουν η NVIDIA και άλλες εταιρείες σε πελάτες στην Κίνα ήδη από τον Ιούλιο.
Το υπουργείο δεν απάντησε αμέσως όταν τού ζήτησε σχόλιο για την πληροφορία αυτή το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Οι νέοι περιορισμοί που εξετάζονται από την αμερικανική κυβέρνηση θα απαγορεύσουν την εξαγωγή διαφόρων τσιπ, συμπεριλαμβανομένου και του A800, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί προηγουμένως ειδική άδεια, πάντα κατά το δημοσίευμα.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικά τα λόγια του Λαβρόφ «σβήνουν» κάθε αμφιβολία για το που έχουν φτάσει τα πράγματα
- Ο Τραμπ υποδέχθηκε πολύ θερμά τον Ερντογάν! Η φράση που έκανε εντύπωση
- 700.000 Παλαιστίνιοι έφυγαν από την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το Ισραήλ
- Η Πολωνία απαγόρευσε την είσοδο σε Μολδαβή φιλορώσο πολιτικό
- Ο Ρώσος πρέσβης στην Γαλλία ξεκαθάρισε τι θα συμβεί αν καταρριφθούν ρωσικά μαχητικά από το ΝΑΤΟ
- Ρωσικό υποβρύχιο εκτόξευσε πύραυλο Onyx, video
- Πρώτες δηλώσεις Σαρκοζί: Αν θέλουν οπωσδήποτε να κοιμηθώ στη φυλακή, θα κοιμηθώ στη φυλακή
- Οι «γραβατωμένοι» τζιχαντιστές της Συρίας απομακρύνουν άρον άρον γυναίκα ρεπόρτερ, video
- Δηλώσεις Μητσοτάκη για την τεχνητή νοημοσύνη: «Είμαστε σε σημείο καμπής»
- Ο Λαβρόφ ειρωνεύεται Ευρωπαίο Υπουργό και την Φον ντερ Λάιεν! Viral ΒΙΝΤΕΟ
Κύρια Θέματα

















