Οι Αμερικανικές εταιρίες τηλεϊατρικής και η..Κινεζική αγορά

Στο παρελθόν,

η επίσκεψη σε κάποιο γιατρό και η λήψη θεραπείας θα μπορούσε να απαιτήσει μία ημέρα απουσίας από την εργασία, αλλά κι ένα ταξίδι μεγάλης απόστασης προκειμένου κάποιος να επισκεφτεί τον γιατρό στο ιατρείο του.

Ωστόσο, στην σημερινή εποχή της τεχνολογίας η διασύνδεση με το γραφείο ενός γιατρού απέχει απλά ένα κλικ, καθώς όλο και περισσότεροι γιατροί εξοικειώνονται με την τηλεϊατρική, προκειμένου να γεφυρώσουν μεγάλες γεωγραφικές αποστάσεις. “Η τηλεϊατρική γλιτώνει τους ασθενείς από το να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις, ειδικά εάν δεν είναι αναγκαία η άμεση υποβολή τους σε θεραπεία,” δηλώνει χαρακτηριστικά ο χειρουργός Δρ. Άντονι Λούτσι, από το ιατρικό κέντρο (Anderson Cancer Center) του πανεπιστημίου (University of Texas) στο Χιούστον.

Τόσο οι γιατροί όσο και οι εταιρίες επωφελούνται από την τηλεϊατρική προκειμένου να προσεγγίσουν περισσότερου ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικότερα στην Κίνα. Εκτιμάται ότι η άμεσα αναπτυσσόμενη αγορά τηλεϊατρικής στην Κίνα θα αναπτυχθεί γρηγορότερα από τις αντίστοιχες αγορές στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, εξελισσόμενη στην μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο κατά το άμεσο μέλλον.

Η ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα της τηλεϊατρικής ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στην διάσκεψη για τις καινοτομικές επενδύσεις στην Κίνα (U.S.-China Innovation and Investment Summit) που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Χιούστον, με την συμμετοχή αμερικανικών τεχνολογικών εταιριών, επενδυτών, στρατηγικών μετόχων και εταιριών παροχής υπηρεσιών από την Κίνα.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu