Ο κολοσσιαίος κομήτης πήρε το όνομα από τα δύο “κέρατα” που μοιάζουν με διάβολο, τα οποία παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εκρήξεων του. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι αστρονόμοι δεν εντόπισαν σημάδια μιας σκοτεινής λωρίδας στο κώμα του κομήτη – το θολό σύννεφο που περιβάλλει τον πυρήνα του.
Είναι επίσης γνωστός με το όνομα 12P/Pons-Brooks και μόλις λίγες μέρες πριν (την Τρίτη), εξερράγη για τέταρτη φορά.
Σύμφωνα με μια αναφορά του Earth. com, οι ειδικοί λένε ότι αυτό μπορεί να ήταν το μεγαλύτερο ξέσπασμά του. Η Daily Mail αναφέρει ότι αυτό έκανε τον κομήτη να λάμψει απότομα περισσότερες από 100 φορές, και να φανεί τόσο λαμπερός όσο ο Ελλειπτικός Γαλαξίας που βρίσκεται περίπου 600 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.
Ο κομήτης περιγράφεται ως «κρύο ηφαίστειο» και έχει διάμετρο περίπου 18 μίλια. Ονομάζεται ψυχρό ηφαίστειο επειδή εκτοξεύει βίαια πάγο και αέρια.
Προηγούμενες εκρήξεις του “κομήτη του διαβόλου”
Το τελευταίο ξέσπασμα του λεγόμενου “κομήτη του διαβόλου” συνέβη μόλις πριν από δύο εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον Elliot Herman, ο οποίος παρακολουθούσε τον κομήτη, “ο κομήτης 12P φαίνεται να εκδηλώνει πιο συχνά ξεσπάσματα, ένα νέο ξέσπασμα μόλις δύο εβδομάδες από το προηγούμενο ξέσπασμα είναι πλέον εμφανές.”
Οι προηγούμενες εκρήξεις του είχαν παρατηρηθεί στις 20 Ιουλίου και στις 5 Οκτωβρίου και το τελευταίο έγινε την 1η Νοεμβρίου.
Ο κομήτης θα φτάσει στο πλησιέστερο σημείο της τροχιάς του στη Γη τον Ιούνιο του 2024. Ωστόσο, δεν αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη. Όπως λένε οι εκτιμήσεις, θα περάσει σε απόσταση ασφαλείας.
Μετά από αυτό, ο “διάβολος κομήτης” με τα κέρατα δεν θα επιστρέψει για δεκαετίες, μέχρι το έτος 2095.
(photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Δεν ήμουν εγώ!”: To ξεκαρδιστικό βίντεο της ημέρας
- Ζελένσκι: Θέλω ένα Ιράν που να μην συνεργάζεται με τη Ρωσία
- Είναι καλό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα;
- Ρομπότ δείχνει τις ικανότητές του στο…μπαλέτο! Σίγουρα θέλετε να το δείτε; vid
- Θεσ/νίκη: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί για παράνομη διακίνηση μεταναστών και παροχή καταλύματος
- ΑΑΔΕ: Ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή για υπεύθυνη δήλωση κατοχής αγροτεμαχίων για την ΕΑΕ 2025
- Απίστευτο βίντεο! Μασκοφόροι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1,7 εκατ. δολαρίων σε λιγότερο από ένα λεπτό
- Ιταλός προπονητής…απέλυσε τον εαυτό του μετά από 44 χρόνια!
- Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω από 75 κιλά κάνναβης – Χειροπέδες σε 42χρονο άνδρα
- Ηράκλειο: Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι από την Τροχαία του BOAK- 435 οχήματα έλεγχοι και 285 παραβάσεις, σε ένα 24ωρο









