Ο ιδρυτής του facebook βάζει φρένο στην λογοκρισία, αλλά…

Ο ιδρυτής του facebook Ζάκερμπεργκ, βάζει φρένο στην λογοκρισία γιατί υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά πήρε την απόφαση να κάνει και κάτι ακόμα.

Το δημοφιλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, είχε δεχθεί σκληρή κριτική από τους χρήστες, σχετικά με την λογοκρισία που πλέον καλύπτει μεγάλο μέρος των διαδικτυακών δραστηριοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ιδρυτής του facebook είπε: «Αυτή είναι η νέα αλλαγή που θεωρώ ότι θα εκνευρίσει πολλούς, αλλά και η παλιά προσέγγιση επίσης ενοχλούσε πολλούς, οπότε ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό αυτή την φορά».

«Καλούμαστε να περιορίζουμε πολλά διαφορετικά είδη περιεχομένου και αυτό με κάνει να νιώθω άβολα».

«Θα καταργήσουμε το επιβλαβές περιεχόμενο , αλλά πρέπει να βάλουμε και ένα όριο».

Σχόλιο el: Μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η λογοκρισία που επέβαλε του facebook, πάρθηκε η απόφαση να μπει ένα όριο, καθώς είχαμε φτάσεις το σημείο να γίνεται αποκλεισμός περιεχομένου, που δεν έπρεπε (ειδήσεις για την τρομοκρατία κλπ).

Ο Ζάκερμπεργκ όμως, θα κάνει και κάτι ακόμα. Θα συνεχίσει να φιλοξενεί πολιτικές διαφημίσεις, την στιγμή που άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως το twitter, ανακοινώνουν ότι απαγορεύουν τις διαφημίσεις πολιτικού περιεχομένου.

Γενικό σχόλιο: Σημαντικές οι ανακοινώσεις του ιδρυτή του facebook. Η εμπλοκή της πολιτικής όμως, μόνο να μας προβληματίσει μπορεί. Σε κάθε περίπτωση, θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στην πράξη.

Photo:pexels