Ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα… Η πρώτη στρατιωτική άσκηση με drone A.I. που προσαρμόζονται και θα λειτουργούν σε σμήνη!!!

Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν κοινά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και αυτονομίας που επιτρέπουν στα drones να ενεργούν σε ένα συλλογικό σμήνος αυτόνομα σε πραγματικό χρόνο σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον. 

Σε παγκόσμια πρωτοτυπία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Αυστραλία πραγματοποίησαν μια άσκηση στο Salisbury Plain της Αγγλίας στο πλαίσιο της συμφωνίας AUKUS για επιτόπια δοκιμή drones εξοπλισμένων με από κοινού αναπτυγμένα συστήματα αυτονομίας και τεχνητής νοημοσύνης ικανά όχι μόνο να ανιχνεύουν και να παρακολουθούν στρατιωτικούς στόχους αλλά και να επανεκπαιδεύονται μόνα τους εν ώρα πτήσης προσαρμοζόμενα στις αλλαγές της αποστολής.

Η τριμερής συνθήκη ασφαλείας Αυστραλία, Βρετανίας και ΗΠΑ (AUKUS) σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 2021 ως ένα πρόγραμμα εκτός της συμμαχίας, για ανταλλαγή πληροφοριών Five Eyes, που θα επέτρεπε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία να βοηθήσουν την Αυστραλία να αποκτήσει πυρηνικά επιθετικά υποβρύχια.

Από τότε, έχει αυξηθεί σημαντικά σε έκταση. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πυρηνικά υποβρύχια δεν μπορούν να αγοραστούν έτσι απλά και η αυστραλιανή κυβέρνηση θέλει τα σκάφη να κατασκευαστούν στην εγχώρια αγορά – τουλάχιστον τα μεταγενέστερα. 

Αυτό σημαίνει ανάπτυξη μιας ολόκληρης υποδομής ναυπηγείων, αποβάθρων, υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, γραμμών ανεφοδιασμού, διαγωνισμών και άλλων εγκαταστάσεων. Σημαίνει επίσης στενότερους δεσμούς μεταξύ του Ναυτικού των ΗΠΑ, του Βασιλικού Ναυτικού και του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας, με ανταλλαγές προσωπικού και κοινή εκπαίδευση, καθώς και εκπαίδευση πολιτικού εργατικού δυναμικού και ομάδας εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη του έργου.

Τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και κβαντικές τεχνολογίες στις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Επιπλέον, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο πράγματα όπως η τεχνολογία αντιδραστήρων και τα σχετικά υποβρύχια συστήματα, αλλά και η πρόθεση των τριών δυνάμεων να αναπτύξουν από κοινού προηγμένους κυβερνητικούς μηχανισμούς, τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και αυτονομίας, κβαντικές τεχνολογίες, υποθαλάσσιες δυνατότητες, υπερηχητικά και αντιυπερηχητικά όπλα. συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και καινοτομίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Το τελευταίο παράδειγμα αυτού είναι η πρόσφατη άσκηση τον Απρίλιο του 2023 στην οποία συμμετείχαν πάνω από 70 στρατιωτικοί και πολιτικοί εμπειρογνώμονες άμυνας και εργολάβοι της βιομηχανίας από τη συμμαχία, καθώς και μια ποικιλία εναέριων και επίγειων οχημάτων για τη δοκιμή αναγνώρισης στόχων. Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν κοινά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και αυτονομίας που επιτρέπουν στα drones να ενεργούν σε ένα συλλογικό σμήνος αυτόνομα σε πραγματικό χρόνο σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον. Η ιδέα είναι να εφαρμοστούν γρήγορα ισχυρά, αξιόπιστα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομα σε σύνθετες λειτουργίες που είναι αξιόπιστες και μπορούν να εκπαιδεύονται εκ νέου κατά την πτήση ως απάντηση σε εξελισσόμενες αποστολές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεργαζόμενοι, τα τρία έθνη μπορούν όχι μόνο να επιταχύνουν την ανάπτυξη χωρίς διπλές προσπάθειες, αλλά μπορούν επίσης να διασφαλίσουν ότι υπάρχει ένα κοινό σύστημα που μπορεί να λειτουργήσει και με τους τρεις στρατούς.

Τα οχήματα που συμμετείχαν στην άσκηση του Salisbury περιελάμβαναν ένα Blue Bear Ghost (Ηνωμένο Βασίλειο) και μη πληρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) Boeing/Insitu CT220 (AUS), ένα άρμα μάχης Challenger 2, ένα τεθωρακισμένο όχημα Warrior και ένα χωρίς πλήρωμα επίγειο όχημα Viking (UGV), ένα αυτοκινούμενο όπλο FV433 Abbot και ένα μαχητικό όχημα πεζικού BMP OT-90 του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

AUKUS AI and Autonomy

«Η δοκιμή AUKUS AI and Autonomy στο Salisbury Plains έδειξε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργούν με προσαρμοστική ικανότητα ανάλογα με τις ανάγκες της αποστολή», δήλωσε ο Αυστραλός αναπληρωτής υπουργός Στρατηγικής, Πολιτικής και Βιομηχανίας, Hugh Jeffrey. «Οι ομάδες έρευνας και χειρισμού της AUKUS συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν κοινά μοντέλα μηχανικής μάθησης και να λειτουργήσουν τις διαφορετικές εθνικές μας πλατφόρμες στο πεδίο της μάχης.

“Εντυπωσιάστηκα όταν είδα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να ενημερώνονται γρήγορα για να ενσωματώσουν νέους στόχους, οι οποίοι μοιράστηκαν αμέσως μεταξύ των τριών εταίρων για την παροχή πλεονεκτημάτων απόφασης και την κάλυψη των μεταβαλλόμενων απαιτήσεων αποστολής. Αυτή η συνεργασία στο πλαίσιο του AUKUS Pillar II θα προσφέρει μια ικανότητα μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη που μια χώρα θα μπορούσε να επιτύχει μόνη της, και αυτό είναι πραγματικά το σκεπτικό για τη συνεργασία με το AUKUS».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί