Ο CEO της SoftBank λέει ότι η τεχνητή γενική νοημοσύνη θα έρθει μέσα σε 10 χρόνια – Τι είπε για την Super AI…

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoftBank (9984.T) Masayoshi Son δήλωσε ότι πιστεύει ότι η τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI), η τεχνητή νοημοσύνη που ξεπερνά την ανθρώπινη νοημοσύνη σχεδόν σε όλους τους τομείς, θα υλοποιηθεί εντός 10 ετών.

Μιλώντας στο εταιρικό συνέδριο του SoftBank World, ο Σον είπε ότι πιστεύει ότι το AGI θα είναι δέκα φορές πιο έξυπνο από το άθροισμα όλης της ανθρώπινης νοημοσύνης. Σημείωσε την ταχεία πρόοδο στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη που είπε ότι έχει ήδη ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη σε ορισμένους τομείς.

«Είναι λάθος να λέμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να είναι πιο έξυπνη από τους ανθρώπους καθώς δημιουργείται από ανθρώπους», είπε. «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον αυτομάθηση, αυτοεκπαίδευση και εξαγωγή συμπερασμάτων, όπως και στα ανθρώπινα όντα».

Ο Son έχει μιλήσει για τις δυνατότητες του AGI – χρησιμοποιώντας συνήθως τον όρο “ιδιαιτερότητα” – να μεταμορφώσει τις επιχειρήσεις και την κοινωνία εδώ και μερικά χρόνια, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που δίνει ένα χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξή του.

Εισήγαγε επίσης την ιδέα της «Τεχνητής Σούπερ Νοημοσύνης» στο συνέδριο που ισχυρίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί σε 20 χρόνια και θα ξεπερνούσε την ανθρώπινη νοημοσύνη κατά 10.000.


Ο Son είναι γνωστός για πολλά έξυπνα στοιχήματα που έχουν μετατρέψει τη SoftBank σε τεχνολογικό επενδυτικό γίγαντα, καθώς και για ορισμένα στοιχήματα που απέτυχαν θεαματικά.

Είναι επίσης επιρρεπής στο να κάνει έντονους ισχυρισμούς σχετικά με τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών. Οι προβλέψεις του για το Διαδίκτυο για κινητά έχουν σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιωθεί, ενώ αυτές για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων όχι.

Ο Σον κάλεσε τις ιαπωνικές εταιρείες να «ξυπνήσουν» με την υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζοντας ότι είχαν μείνει όλο και περισσότερο πίσω στην εποχή του Διαδικτύου και επανέλαβε την πίστη του στον σχεδιαστή τσιπ Arm ως τον πυρήνα της «επανάστασης της AI».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Arm Rene Haas, μιλώντας στο συνέδριο μέσω βίντεο, μίλησε για την ενεργειακή απόδοση των σχεδίων της Arm, λέγοντας ότι θα γίνουν όλο και πιο περιζήτητα για να τροφοδοτήσουν την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Σον είπε ότι θεωρεί ότι είναι το μόνο άτομο που πιστεύει ότι το AGI θα έρθει μέσα σε μια δεκαετία. Ο Χάας είπε ότι πίστευε ότι θα έρθει στη ζωή του.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί