Nikola Tesla-Αποσπάσματα από τον μοναδικό εφευρέτη και μυστηριώδη Ταξιδευτή

Ο Νίκολα Τέσλα είναι η μεγαλοφυΐα που φώτισε τον κόσμο".

Ο μεγαλύτερος εφευρέτης όλων των εποχών, ήθελε όλα έθνη να ενωθούν στο όνομα της ειρήνης και της επιστήμης . Είναι γνωστός για το πηνίο Tesla (που έθεσε τις βάσεις για τις ασύρματες τεχνολογίες), την ανάπτυξη του ηλεκτρικού συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος, την ανακάλυψη του περιστρεφόμενου μαγνητικού πεδίου, τις ακτίνες Χ, το ραδιόφωνο, το τηλεχειριστήριο, τη ρομποτική, το λέιζερ, τις ασύρματες επικοινωνίες, την απεριόριστα ελεύθερη ενέργεια και τόσα άλλα .
Βρίσκεται επίσης πίσω από πολλές άλλες μεγάλες εφευρέσεις, αλλά του έκλεψαν και εξαφάνισαν τις ιδέες του, χρησιμοποιώντας μερικές σήμερα «κάποιοι»- όπως στην εποχή του ο Έντισον-, για να ωφεληθούν και να γίνουν πλούσιοι και διάσημοι.
Ο αλτρουιστής Tesla, ποτέ δεν νοιαζόταν πραγματικά για τα χρήματα,νοιαζόταν μόνο για την ανθρωπότητα. Αυτό που ήθελε περισσότερο ήταν να παρέχει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια στον κόσμο. Ωστόσο ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτούσε επενδυτές και παρόλο που τους βρήκε, στο τέλος άρχισαν να αμφιβάλλουν για το σύστημά του κλέβοντας τις εφευρέσεις του και σταματώντας τη χρηματοδότηση . Οδηγήθηκε σε πτώχευση και ο πύργος Τέσλα που είχε κατασκευάσει, έπρεπε να πωληθεί για να καλύψει το χρέος του.
Ο Nikola Tesla γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1856, τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στο χωριό Σμίλιαν της επαρχίας Λύκα. Μικρός έβγαινε έξω στις καταιγίδες και κάτω από τη βροχή παρακολουθούσε μαγεμένος τις λάμψεις των κεραυνών. Αντιλαμβανόταν με τις ιδιαίτερα οξυμένες και σπάνιες αισθήσεις του την ροή των ηλεκτρικών ρευμάτων στον αέρα,το υπερηχητικό τρίξιμο του κεραυνού λίγο πριν ξεσπάσει -με μια αίσθηση παρόμοια με τον καρχαρία; Ήταν πολύ ανήσυχο πνεύμα και κάποτε προσπάθησε να πετάξει με ένα ζευγάρι φτερά. Η βαρύτητα τον νίκησε και τραυματισμένος βρήκε καταφύγιο στην αγκαλιά της μητέρας του την οποία υπεραγαπούσε.
Αργότερα, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του εικοστού αιώνα, ο Tesla υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα αεροσκάφος, το οποίο ονομάστηκε «Πρώτος Ιπτάμενος Δίσκος στο Κόσμο» και λίγο πριν πεθάνει επινόησε τα σχέδια για το κινητήρα ενός διαστημοπλοίου τον οποίο ονόμασε «Anti-Electromagnetic Field Drive (Αντι-Ηλεκτρομαγνητικό πεδίο) ή Space Drive (οδήγηση στο διάστημα).

Ο Νίκολα Τέσλα επίσης, έφερε την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή, αφού είναι ο πρώτος άνθρωπος που άκουσε τον χαιρετισμό ενός άλλου πλανήτη, όταν το 1899 μια σειρά από σήματα με κανονική περιοδικότητα, έφτασαν από το διάστημα. Δημοσιοποίησε αυτές τις ανακαλύψεις το Μάρτιο του 1901 σε άρθρο του με τίτλο «Μιλώντας με τους πλανήτες».
Το 1934, ενώ ο Hitler σχεδίαζε τον πόλεμο και την νίκη του, ο Tesla βρισκόταν στην Αμερική δημιουργώντας ραντάρ, τροχιακά όπλα τύπου Star Wars , για να καταστρέφουν πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενες τορπίλες. Ο Nikola Tesla είχε δημιουργήσει μια «Ακτίνα Θανάτου», ένα αντιβαρυτικό ιπτάμενο δίσκο, μια μηχανή πρόκλησης σεισμών, μηχανές ελέγχου του καιρού, και τεχνολογία αορατότητας βασισμένη στο πλάσμα.

(Stealth- Tesla)

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του – στις 8 Δεκεμβρίου 1915, δημοσιεύτηκε σε άρθρο από τους New York Times το Απόλυτο όπλο Άμυνας ή Μαζικής Καταστροφής που οι δημοσιογράφοι στα άρθρα τους το αποκαλούσαν Ακτίνα θανάτου του Tesla, που έγραφε:
«Είναι απόλυτα εφικτό να μεταφέρω ηλεκτρική ενέργεια χωρίς καλώδια και να επιφέρω καταστρεπτικές συνέπειες από απόσταση. Έχω ήδη κατασκευάσει έναν ασύρματο πομπό που το καθιστά δυνατό και περιγράφεται στις τεχνικές δημοσιεύσεις μου, μεταξύ των οποίων αναφέρονται στον αριθμό ευρεσιτεχνίας μου 1119732, ο οποίος καταχωρήθηκε πρόσφατα. Με τους πομπούς αυτού του είδους μπορούμε να μεταφέρουμε ηλεκτρική ενέργεια σε οποιοδήποτε ποσό, σε οποιαδήποτε απόσταση και μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς τομείς, είτε στον πόλεμο ή στην ειρήνη. Με την καθολική υιοθέτηση αυτού του συστήματος, θα έχουμε ιδανικές συνθήκες για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης και θα είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή για την επίθεση, αλλά και για την άμυνα.
Η ανακάλυψη μου θα απομακρύνει την απειλή των αεροπλάνων και των υποβρυχίων και θα εξασφαλίσει την υπεροχή στην μάχη. Δήλωσα ρητά ότι η ιδέα μου δεν πρέπει να θεωρείται ως η χρήση της αποκαλούμενης «Ακτίνας θανάτου».

Ο Τέσλα παραδέχονταν ότι οι πρώτες του εφευρετικές προσπάθειες ήταν εντελώς ενστικτώδεις, απείθαρχες και υποστηριζόμενες κυρίως από τη φαντασία του. Αργότερα άρχισε να γίνεται περισσότερο ορθολογιστής, συστηματικός και δημιουργικός. Τον βοήθησε σ’ αυτό τη λογική σκέψη, η παρατήρηση, η συγκέντρωση, η προσοχή και η εξαιρετική του μνήμη, που συνδυάζονταν με την ιδιοφυΐα και το εφευρετικό του χάρισμα.
Η προσωπικότητα του Νίκολα Τέσλα, εξέπεμπε μια εξωκοσμική αύρα που γοήτευε τους γύρω του και ειδικά τους δημοσιογράφους, που προσελκύονταν από την εκκεντρική ζωή του εφευρέτη, αλλά κι από το γεγονός ότι είχε πάντοτε να πει σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα. Δύσκολα ανοιγόταν σε προσωπικά θέματα και πολύ σπάνια μιλούσε για τον εαυτό του. Ήταν γεμάτος πνευματικές ανησυχίες, υπαρξιακά ερωτήματα και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Χαρακτηριστικά του Τέσλα ήταν η γενναιοδωρία, η εργατικότητα, το θάρρος και η αγάπη του για δικαιοσύνη. Αυτές οι αρετές τον βοήθησαν να σταθεί όρθιος στις αδικίες και τον πόλεμο που υπέστη από το κατεστημένο της εποχής, ως το τέλος του δύσκολου δρόμου της δημιουργικής ζωής του.
Ποτέ δεν παντρεύτηκε, γιατί σκεφτόταν ότι η ύπαρξη μιας σχέσης θα παρεμβαίνει στο έργο του. Όταν το 1943, πέθανε κατασχέθηκαν όλα τα υπάρχοντά του και στάλθηκαν σφραγισμένα στην Αποθηκευτική Εταιρία του Μανχάταν. Κάποιοι άλλοι όμως είχαν ψάξει τα υπάρχοντα του Τέσλα και συγκέντρωσαν άγνωστο αριθμό εγγράφων και προσωπικών σημειώσεων,προτού προλάβουν να τα πάρουν ξένες δυνάμεις.

~ Αν ο Τέσλα μπορούσε να προβλέψει ότι η εξέλιξη των εφευρέσεών του θα οδηγούσε αποκλειστικά σε παραγωγή «όπλων καιρού», μάλλον θα είχε παραμείνει στο χωριό του προσπαθώντας να πετάξει με τεχνητά φτερά όπως έκανε όταν ήταν μικρός. Ίσως να το είδε σε μια από τις περίφημες «εικόνες» του, και ίσως να προτιμούσε να έχει «θετικές σκέψεις» εξορκίζοντας το ζοφερό μέλλον. Τελικά όμως η ζωή του ήταν σαν αυτό το παιδικό πέταγμα των λίγων δευτερολέπτων. Κατέληξε σε συντριβή. Και αυτό παρά τα επτακόσια σχεδόν διπλώματα ευρεσιτεχνίας που είχε κατοχυρώσει. Όπως είπε ο Άρμστρογκ, βοηθός του Τέσλα, ο οποίος τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ: «Η ανθρωπότητα θα περιμένει χιλιάδες χρόνια για να γεννηθεί κάποιος όμοιος με τον Τέσλα». Και δυστυχώς αυτό είναι η γυμνή και οδυνηρή αλήθεια.
(απόσπασμα από τον επίλογο βιβλίου του Δ. Λιακόπουλου – «Οι θαυμαστές εφευρέσεις και τα οπλικά συστήματα του Nikola Tesla») ~

Για αυτό το αθάνατο μυαλό, θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες και ελπίζουμε να γίνει ο εφευρέτης και των δικών σας ονείρων.

– Δεν με πειράζει που έκλεψαν τις ιδέες μου, με πειράζει που αυτοί δεν είχαν καμία.

– Ο εμπνευσμένος οραματιστής ήταν πολύ μπροστά από οποιαδήποτε εποχή, μας έδειξε ότι όλα είναι δυνατά όταν υπάρχει προσπάθεια, και η κληρονομιά του ζει μέχρι σήμερα, γιατί το μέλλον για το οποίο εργάστηκε είναι δικό του.

– Αφήστε το μέλλον να πει την αλήθεια και να αξιολογήσει τον καθένα σύμφωνα με το έργο και τα επιτεύγματά του. Το παρόν είναι δικό τους, το μέλλον για το οποίο πραγματικά εργάστηκα, είναι δικό μου.

– Οι παρανοήσεις πάντα προκαλούνται από την αδυναμία της εκτίμησης της άποψης του άλλου.
– Οι μάχες των μεμονωμένων ατόμων, όπως και των κυβερνήσεων και εθνών, πάντα προκύπτουν από παρανοήσεις με την ευρύτερη ερμηνεία του όρου αυτού. Οι παρεξηγήσεις προκαλούνται πάντα από την αδυναμία να εκτιμήσουν την άποψη του άλλου.
-Μπορεί να ζήσετε για να δείτε την ανθρώπινη κατασκευασμένη φρίκη πέρα από την κατανόησή σας.

-Αν θέλετε να βρείτε τα μυστικά του σύμπαντος, σκεφτείτε με όρους ενέργειας, συχνοτήτων και δονήσεων .
– Η επιστήμη μπορεί να κάνει μεγαλύτερη πρόοδο από τη μελέτη των μη-φυσικών φαινομένων.

– Τη μέρα που η επιστήμη θα αρχίζει να μελετά τα μη-φυσικά φαινόμενα, θα σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο σε μία δεκαετία από ότι σε όλους τους προηγούμενους αιώνες της ύπαρξής της.

– Είναι παράδοξο, αλλά αληθινό να πω ότι, όσο περισσότερα γνωρίζουμε, τόσο πιο αδαείς γινόμαστε με την απόλυτη έννοια, γιατί μόνο μέσα από τη φώτιση που έχουμε μπορούμε να έχουμε συνείδηση των περιορισμών μας.

-Βλέπω το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον την ίδια στιγμή.

– Αν μπορείτε να το φανταστείτε, μπορείτε να το επιτύχετε.
– Η μέθοδός μου είναι διαφορετική. Εγώ δεν βιάζομαι στην πραγματική εργασία. Όταν έχω μια στιγμιαία ιδέα, ξεκινώ να τη δημιουργώ με τη φαντασία μου. Αλλάζω την κατασκευή, κάνω βελτιώσεις και λειτουργώ τη συσκευή εξ ολοκλήρου στο μυαλό μου.

– Εάν το μίσος μπορούσε να μετατραπεί σε ηλεκτρισμό, θα φώτιζε ολόκληρο τον κόσμο.

– Είμαστε όλοι ένα.
-Αν και ελεύθεροι στη σκέψη και την ενέργεια, κρατιόμαστε μεταξύ μας όπως τα αστέρια στο στερέωμα, με δεσμούς αδιαχώριστους. Δεν μπορούμε να δούμε τους δεσμούς, αλλά μπορούμε να τους αισθανθούμε.

– Το μυαλό μου είναι μόνο ένας δέκτης, – στο Σύμπαν υπάρχει ένας πυρήνας από τον οποίο παίρνουμε τη γνώση, τη δύναμη και την έμπνευση. Δεν έχω διεισδύσει στα μυστικά αυτού του πυρήνα, αλλά ξέρω ότι υπάρχει.
– Όλο το βιολογικό μας σύστημα, ο εγκέφαλος και η ίδια η Γη, δουλεύουν στις ίδιες συχνότητες.

– Να είσαι μόνος. Αυτό είναι το μυστικό των εφευρέσεων. Τότε γεννιούνται οι ιδέες.

-Πιο πολύ από όλα τα πράγματα μου αρέσουν τα βιβλία. Ο πατέρας μου είχε μια μεγάλη βιβλιοθήκη και όποτε μπορούσα προσπαθούσα να ικανοποιήσω το πάθος μου για διάβασμα.

– Οι επιστήμονες του σήμερα σκέφτονται έντονα βαθιά αντί (να σκέφτονται) καθαρά. Πρέπει να είναι κάποιος σώφρων- νοήμων για να σκέφτεται καθαρά, αλλά μπορεί κάποιος να σκέφτεται έντονα βαθιά και να είναι παράλογος.

– Κάθε ζωντανό όν είναι ένας κινητήρας προσαρμοσμένος στην τροχαλία του σύμπαντος. Παρόλο που φαινομενικά επηρεάζεται μόνο από το άμεσο περιβάλλον, η σφαίρα της εξωτερικής επιρροής εκτείνεται σε άπειρη απόσταση.

-Αυτό που ένας άνθρωπος αποκαλεί Θεό, κάποιος άλλος το αποκαλεί νόμους της φυσικής.

Ότι ήταν σπουδαίο στο παρελθόν, γελοιοποιήθηκε, καταδικάστηκε, καταπολεμήθηκε, καταπνίγηκε – μόνο για να αναδυθεί ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο θριαμβευτικά από την μάχη.

– Θα μπορούσα να επιτύχω στη ζωή μου μέσω της αυτοπειθαρχίας, και την εφαρμόζω μέχρι την επιθυμία και το θέλημά μου να γίνουν ένα.

– Μια νέα ιδέα δεν πρέπει να κρίνεται με τα άμεσα αποτελέσματά της.

– Η ζωή είναι και θα παραμείνει πάντα μια εξίσωση ανίκανη να λυθεί, αλλά περιέχει ορισμένους γνωστούς παράγοντες.
– Οι αρετές και οι αδυναμίες μας είναι αδιαχώριστες, όπως η ισχύς και η ύλη. Όταν χωρίζουν, ο άνθρωπος δεν υφίσταται.

– Το δώρο της ψυχικής δύναμης προέρχεται από τον Θεό, «Θείο Ον», και αν επικεντρωθεί το μυαλό μας σε αυτή την αλήθεια, θα έρθει σε αρμονία με αυτή τη μεγάλη δύναμη. Η μητέρα μου, μου έμαθε να αναζητώ την αλήθεια στη Βίβλο.

– Η μητέρα μου κατανοούσε την ανθρώπινη φύση καλύτερα και ποτέ δεν ήταν αυστηρή. Ήξερε ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να σωθεί από τη δική του ανοησία ή συνήθειες με τις προσπάθειες ή διαμαρτυρίες κάποιου άλλου, αλλά μόνο με τη δική του θέληση.
– Οι επιρροές που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας είναι πολύ λεπτές.

– Όταν αναθεωρώ τα γεγονότα της παρελθούσης ζωής μου, συνειδητοποιώ πόσο λεπτές είναι οι επιρροές που διαμορφώνουν τη μοίρα μας.

– Λαχταρούμε για νέες αισθήσεις, αλλά σύντομα θα γίνουμε αδιάφοροι σε αυτές. Τα θαύματα του χθες είναι σήμερα, κοινά περιστατικά.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...