Να πώς μπορείς να διαγράψεις το Facebook σου χωρίς να χάσεις όσα μοιράστηκες τόσα χρόνια εκεί

Οι μεγάλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, είναι πλέον τόσο ισχυροί που κάνουν τη διαγραφή του ψηφιακού μας αποτυπώματος, άθλο. Δεν είναι όμως αδύνατο κι αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις αν αποφάσισες να τελειώνεις μια και καλή με το FB:

 

Φτιάξε ένα αρχείο

Ένας απ’τους βασικούς στόχους των Social Media είναι η δημιουργία ανταλλαγής σκέψεων, εικόνων, αναμνήσεων και βίντεο. Κάποια από αυτά ίσως είναι σημαντικά, οπότε ακόμα και αν σχεδιάζεις να διαγράψεις το λογαριασμό σου, ίσως θα ήταν καλύτερο να έχεις ένα αντίγραφο ασφαλείας, για κάθε περίπτωση. Αντί να σώσεις ξεχωριστά το κάθε τι που έχεις δημοσιεύσει ποτέ, υπάρχει ευκολότερος τρόπος. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πας στη σελίδα ρυθμίσεων και να κάνεις κλικ κάτω-κάτω στο λίνκ «Κατεβάστε ένα αντίγραφο».

Κάνε κλικ στο κουμπί «Έναρξη αρχειοθέτησης» και θα ξεκινήσει η διαδικασία. Θα κατεβάσει οτιδήποτε έχεις ανεβάσει ποτέ στην ιστοσελίδα, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων. Ωστόσο, δεν θα περιλαμβάνει φωτογραφίες σου που έχουν ανεβάσει άλλοι κι ας σε έχουν ταγκάρει. Υπόψιν ότι κάνει λήψη πολλών δεδομένων και πληροφοριών, οπότε θα πάρει λίγη ώρα.

Απενεργοποίησε το Facebook από όλες τις εφαρμογές και τις συσκευές.

Ίσως γνωρίζεις ότι μπορείς να συνδεθείς σε πολλές άλλες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το λογαριασμό του Facebook. Αυτό είναι γνωστό ως υπηρεσία Single Sign-On. Αν χρησιμοποιείς αυτές τις εφαρμογές τη στιγμή που προσπαθείς να διαγράψεις το Facebook, ίσως σταματήσει προσωρινά η διαδικασία. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγεις αυτό είναι να μεταβείς στην καρτέλα εφαρμογών και να διαγράψεις όλες τις εφαρμογές από το Facebook χειρονακτικά.

Αν θέλεις να αποσυνδεθείς από κάθε συσκευή ή υπολογιστή στην οποία έχεις συνδεθεί με αυτό το λογαριασμό, κάνε κλικ στη σελίδα «Ρυθμίσεις» και « Ασφάλεια και σύνδεση». Πάτησε «Δείτε περισσότερα» και στη συνέχεια «Αποσύνδεση από όλες τις περιόδους σύνδεσης».

Διαχείριση ομάδων, σελίδων και διαφημίσεων

Αν διαχειρίζεσαι σελίδες ή ομάδες, θα χρειαστεί να μεταφέρεις την ευθύνη σε κάποιον άλλο, ειδικά αν τα μέλη θέλουν να συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν. Είναι συνήθως εύκολο για τις σελίδες, καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα άλλο άτομο που θα σε αντικαταστήσει. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες. Απλώς πήγαινε στη σελίδα των ομάδων σας και επίλεξε κάποιον ως Administrator. Αν έχεις αναπτύξει μια εφαρμογή στο Facebook, πήγαινε στη σελίδα για προγραμματιστές και για άλλη μια φορά επιλέξε ένα άτομο για να αναλάβει το ρόλο σου στις επιλογές «Ρόλοι και Προσθήκη διαχειριστή».
Τέλος, οι διαφημίσεις που ενδέχεται να έχεις δημοσιεύσει θα πρέπει να πληρωθούν εντελώς πριν φύγεις από την πλατφόρμα. Αυτό γίνεται στο λογαριασμό διαχειριστή διαφημίσεων (Ads Manager account), όπου μπορείς επίσης να επιλέξεις κάποιον άλλο να διαχειρίζεται τις διαφημίσεις, αν θέλεις να τις διατηρήσεις ενεργές.

Απενεργοποίηση ή μόνιμη διαγραφή;

Μόλις τα κάνεις όλα αυτά είσαι έτοιμος να φύγεις οριστικά από το Facebook. Ωστόσο, αν θέλεις να διατηρήσεις το Messenger, θα ήταν καλύτερο να απενεργοποιήσεις το λογαριασμό αντί να τον διαγράψεις τελείως. Με την απενεργοποίηση μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το Messenger και άλλες εφαρμογές Facebook και να διατηρήσεις όλα τα δεδομένα στους διακομιστές. Ωστόσο, δεν θα υπάρχει πια πλήρης λογαριασμός. Γι’ αυτό, πήγαινε στη σελίδα «Ρυθμίσεις» και επέλεξε «Διαχείριση λογαριασμού» και έπειτα «Απενεργοποιήστε το λογαριασμό σας». Θα σε μεταφέρει σε μια σελίδα σαν αυτή, όπου θα πρέπει να συμπληρώσεις ένα μικρό ερωτηματολόγιο πριν τελικά απενεργοποιηθεί.

Αν θέλεις να διαγράψεις όλο το ιστορικό για πάντα, τότε η μόνη επιλογή είναι η μόνιμη διαγραφή.

Με το κλικ σ’αυτό το κουμπί το προφίλ στο Facebook διαγράφεται για πάντα, μαζί και το Messenger.

Προσοχή: Η πλήρης διαγραφή μπορεί να διαρκέσει έως και 90 ημέρες και διακόπτεται αν προσπαθήσεις να συνδεθείς ξανά σ’αυτό το διάστημα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu