σε περίπτωση συγκρούσεων και αναταραχών που σχετίζονται με τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές, το Facebook σκοπεύει να ελέγξει πιθανή βία κατά τις αμερικανικές εκλογές με εργαλεία που αναπτύχθηκαν ειδικά για χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο.
«Έχουμε περάσει χρόνια για την οικοδόμηση πιο ασφαλών εκλογών […] Έχουμε εφαρμόσει μαθήματα από προηγούμενες εκλογές, προσλάβαμε ειδικούς και χτίσαμε νέες ομάδες με εμπειρία σε διάφορους τομείς για να προετοιμαστούμε για διάφορα σενάρια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Άντι Στόουν, όπως ανέφερε η εφημερίδα.
Τα εργαλεία, τα οποία σχεδιάζει να αναπτύξει το Facebook, είχαν σχεδιαστεί στο παρελθόν για χώρες που βρίσκονται «σε κίνδυνο» και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη Μιανμάρ και τη Σρι Λάνκα. Επιτρέπουν τον έλεγχο περιεχομένου viral και τον εντοπισμό πιθανώς εσφαλμένων αναρτήσεων.
Το Facebook θα εφαρμόσει τέτοια μέτρα μόνο σε περίπτωση κρίσιμης κατάστασης και πρόκλησης βίας που σχετίζεται με τις εκλογές, γράφει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι εάν η εταιρεία αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία, θα επηρεάσει τις πληροφορίες που θα λαμβάνουν εκατομμύρια Αμερικανοί.
Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στις οποίες ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, έχουν οριστεί για τις 3 Νοεμβρίου. Η πρόωρη ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει σε ορισμένες πολιτείες.
(Από sputniknews – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίθανο βίντεο: Η Fatima από το Πακιστάν είναι η γυναίκα που κάνει τα περισσότερα split σε ένα λεπτό
- Είδηση που επιβεβαιώνει μία πικρή αλήθεια για ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο! Τι συνέβη στη Γαλλία
- Παπασταύρου: «Κανείς δε θα χύσει δάκρυα για τον Μαδούρο εκτός από τους συμπαθούντες του καθεστώτος του…»
- ΠΑΣΟΚ για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο, απλώς κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους με τελεσίγραφα
- Όρμπαν για Βενεζουέλα: «Οι ΗΠΑ μπορούν να ελέγξουν το 50% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου»
- Ο Κων. Τασούλας συναντήθηκε με τη Μ. Δαμανάκη και συζήτησαν για το θαλάσσιο περιβάλλον
- Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο Παλμ Σπρινγκς: «Η τέχνη μας κάνει πιο ανθρώπινους»
- «Καρφιά» του Φίτσο κατά Τραμπ για τη Βενεζουέλα: «Το διεθνές δίκαιο έπαψε να ισχύει»
- Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 67χρονος που κρατούσε από το λουρί το σκυλί, ενώ οδηγούσε το ΙΧ του
- Αεροδρόμιο της Βιρτζίνια αναζητά τον ιδιοκτήτη ενός… αρκούδου









