Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σχεδιάζει να αντικαταστήσει εκατοντάδες ρομπότ με γιγαντιαίες μηχανές χύτευσης αλουμινίου για την κατασκευή ενιαίων εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή του πλαισίου των αυτοκινήτων, αναφέρει το Reuters.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσπαθεί να αυξήσει τον όγκο παραγωγής αξιοποιώντας αυτοματισμούς υψηλής τεχνολογίας.
Για το νέο μοντέλο Y, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ, δήλωσε ότι θα αντικαταστήσει 70 εξαρτήματα κολλημένα με πριτσίνια, που χρησιμοποιούνται στο πίσω κάτω μέρος του αυτοκινήτου με μια ενιαία μονάδα κατασκευασμένη από μηχανή χύτευσης αλουμινίου.
Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας νέας μονάδας αυτοματισμού, με την μπροστινή μονάδα του οχήματος και άλλα μέρη να ακολουθουν.
«Θα είναι καταπληκτικό να το βλέπεις σε λειτουργία. Η μεγαλύτερη μηχανή χύτευσης που κατασκευάστηκε ποτέ. Θα κάνει όλο το πίσω σώμα σε ένα ενιαίο κομμάτι, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων απορρόφησης της σύγκρουσης», ανέφερε ο Μασκ στο Twitter στις 13 Αυγούστου. Δεν είπε όμως πότε θα λανσάρει το νέο μηχάνημα.
Τα πλαίσια των αυτοκινήτων κατασκευάζονται παραδοσιακά με τη συναρμολόγηση πολλαπλών μεταλλικών πάνελ, τα οποία βοήθησαν τους κατασκευαστές να σχεδιάσουν ζώνες απορρόφησης της ενέργειας που δημιουργείται κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Ωστόσο ο Μασκ σχεδιάζει μια νέα τεχνική στο εργοστάσιο του Βρανδεμβούργου, στη Γερμανία.
Η επιλογή του Μασκ να μειώσει την πολυπλοκότητα της παραγωγής έρχεται καθώς οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Mercedes και Audi αντιμετωπίζουν πίεση από τους εργαζομένους τους για να διατηρήσουν τις παραδοσιακές εργασίες συναρμολόγησης που απειλούνται καθώς πλέον τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν λιγότερα εξαρτήματα από εκείνα που λειτουργούν με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
(ΦΩΤΟ:Photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνεργασία FedHATTA-ΕΟΤ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εθνικής στρατηγικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό
- Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι του Κιέβου οφείλουν να βοηθούν καθημερινά μέχρι να τελειώσουν οι σφαγές
- Μητσοτάκης: Στο υπουργικό συμβούλιο στα τέλη Μαρτίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού
- Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Κέιτ Χάντσον στα BAFTA: Τεράστια τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε Βρετανούς ηθοποιούς, vid
- Υπ. Πολιτισμού: Δρομολογείται η ίδρυση της Κρατικής Σχολής Κινηματογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων
- Ν. Χαρδαλιάς: “Θωρακίζουμε περιοχές ευάλωτες για χρόνια” – Ξεκινά η αποκατάσταση του αντλιοστασίου στο Ίλιον
- Μαρινάκης: Επαναεπιβεβαιώνουμε την αταλάντευτη στήριξή μας στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας και στον λαό της
- Ρέθυμνο: Συνάντηση εργασίας στο υπ. Υποδομών και Μεταφορών για την πορεία κρίσιμων έργων στον νομό
- Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε μια πολύ ευρύτερη αντιπαράθεση με την Δύση, σύμφωνα με την Μόσχα
- Κρήτη: Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα – Βεβαιώθηκαν 1.275 παραβάσεις









