• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μέχρι και η Apple έφτιαξε μάσκα για τον κορωνοϊό! – Σε κουτί σαν να αγοράζει κινητό

Μέχρι και η Apple έφτιαξε μάσκα για τον κορωνοϊό! – Σε κουτί σαν να αγοράζει κινητό

Πολλές εταιρείες βάλθηκαν να κατασκευάσουν τις δικές τους μάσκες με το λογότυπό τους κι η Apple ήταν η τελευταία που μπήκε σ’ αυτήν την κούρσα.

Έτσι τα στελέχη του τμήματος σχεδιασμού της Apple, που δημιούργησαν τα iPhone και τα iPad, ένωσαν αυτή τη φορά τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν την Apple Face Mask.

Μόνον που η μάσκα αυτή, προς απογοήτευση των εκατομμυρίων καταναλωτών των προϊόντων της εταιρείας, δεν θα απευθύνεται στο κοινό, αλλά προορίζεται μόνον για τα στελέχη της και το προσωπικό των καταστημάτων λιανικής της.

Η μάσκα διαθέτει τρία στρώματα που θα φιλτράρουν τα εισερχόμενα και τα εκπνεόμενα σωματίδια και μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί έως πέντε φορές.

Η συσκευασία και ο σχεδιασμός παραπέμπουν στο γνωστό στυλ της Apple και η μάσκα θα διαθέτει μεγάλα καλύματα για το πηγούνι και τη μύτη του χρήστη.

Η ίδια η εταιρεία, που έχει προσφέρει και δέκα εκατ. δολάρια για την κατασκευή μπατονετών για τα τεστ του κορωνοϊού, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι έκανε έρευνα και δοκιμές για τον εντοπισμό του υλικού, που θα φιλτράρει κατάλληλα τον αέρα.

Η αποστολή των Apple Face Mask στο προσωπικό θα ξεκινήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο. Σημειωτέον ότι η Apple συνεργάστηκε και με το Πανεπιστήμιο Gallaudet της Ουάσιγκτον για τη δημιουργία και μιας άλλης μάσκας, της “ClearMask”, της πρώτης εντελώς διάφανης χειρουργικής μάσκας που έχει λάβει την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η οποία θα βοηθά τους χρήστες στην επικοινωνία τους με πελάτες που έχουν προβλήματα ακοής και θα μπορούν έτσι να διαβάζουν τα χείλη των εργαζομένων.

(iefimerida – φωτο:screenshot)