Η Κίνα έχει οργανώσει ένα βιομηχανικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) με την οικονομική αξία του κεντρικού πυρήνα του να υπολογίζεται περίπου στα 600 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 73,14 δισεκατομμύρια ευρώ) μέχρι τον Απρίλιο του 2025, ανακοίνωσε στις 29 Μαΐου, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).
Οι σχετικές λεπτομέρειες περιλαμβάνονται σε ένα εισαγωγικό κείμενο για την τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα που διανεμήθηκε από τον Χουάνγκ Ρου αξιωματούχο της NDRC στο φόρουμ China-Shanghai Cooperation Organization (SCO) Artificial Intelligence Cooperation Forum που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τιεντσίν της βόρειας Κίνας.
Ο Χουάνγκ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι πατέντες εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο αντιστοιχώντας σε ποσοστό περίπου 40% επί του συνολικού αριθμού τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΑ για σεισμό στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα στην περιοχή – Συνεχείς μετασεισμοί
- Αμετακίνητο το Ισραήλ σε αυτά που θέλει! Τι συνέβη για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία του Κατάρ
- Ο Μακρόν διόρισε νέο πρωθυπουργό – Αυτός είναι
- Ποιος είναι ο Χαλίλ αλ Χάγια, ο ηγέτης της Χαμάς, που μπήκε στο στόχαστρο του Ισραήλ
- Το “Κύμα” του Σεπτεμβρίου: Έτοιμοι για μια νέα δουλειά; Να γιατί είναι πιο πιθανό να προσληφθείτε τώρα
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης
- “Knives Out 3”: Ο Daniel Craig επιστρέφει ως Benoit Blanc με την πιο επικίνδυνη και σκοτεινή υπόθεση, vid
- Ντόχα: Πέντε οι νεκροί, όχι από την ηγεσία της Χαμάς, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ
- Ν. Παπανδρέου στην Ευρωβουλή: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πατριωτική πράξη
- Νέα σημαντική κίνηση των Ρώσων την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στην Μέση Ανατολή!