Καμία έκπληξη… Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει ενθουσιασμένος με την A.I.

Ο ΠΟΥ δηλώνει ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες της AI στον τομέα της υγείας. Ταυτόχρονα (σ.σ. προκειμένου να προωθηθεί η επιδιωκόμενη διαμόρφωση ενός διεθνιστικού νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της Τεχνητής Νοημοσύνης), καταθέτει και ανησυχίες σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιηθεί ώστε, όπως αναφέρει, να βελτιωθεί μέσω της A.I. η πρόσβαση σε πληροφορίες υγείας.

Ενώ συμπληρώνει ότι θα πρέπει η A.I. να είναι ένα εργαλείο υποστήριξης των αποφάσεων και βελτίωσης της ικανότητας διάγνωσης, ώστε να προστατευθεί η ανθρώπινη υγεία και να μειωθούν οι ανισότητες.

Ο ΠΟΥγείας ανέφερε σε δελτίο Τύπου πως τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση της ΑΙ μπορεί να είναι μεροληπτικά, παράγοντας παραπλανητικές ή ανακριβείς πληροφορίες που μπορεί να δημιουργούν απειλές για την υγεία, την ισότητα και τη συμπεριληπτικότητα και πως τα μοντέλα μπορεί να χρησιμοποιηθούν λανθασμένα με αποτέλεσμα να παράγουν και να διασπείρουν πολύ πειστικά παραπληροφόρηση με τη μορφή κειμένου, ηχητικού ή βίντεο το οποίο το κοινό είναι δύσκολο να ξεχωρίσει από ένα αξιόπιστο περιεχόμενο για την υγεία. (σ.σ. Οπότε θα πρέπει το περιεχόμενο με το οποίο τροφοδοτείται η Τεχνητή Νοημοσύνη, να είναι “εγκεκριμένο” και απόλυτα “πολιτικά ορθό” και φυσικά να προωθεί την διεθνιστική ατζέντα).

Είναι “επιτακτική ανάγκη” να αποτιμηθούν οι κίνδυνοι από τη χρησιμοποίηση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLMs), όπως το ChatGPT, ώστε να προστατευθεί και να προωθηθεί η ανθρώπινη ευημερία, ανέφερε ο οργανισμός του ΟΗΕ για την υγεία.

Βλέπουμε ότι οι όποιες ανησυχίες εγείρονται γύρω από την ασφάλεια χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης, από τους δύο αντίπαλους παγκόσμιους πόλους εξουσίας, έχουν κατά βάθος να κάνουν με το ποιος θα έχει τον έλεγχό της.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί