Πρόσφατα η αμερικανική εταιρεία Regent ανακοίνωσε την κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου επιβατηγού αεροσκάφους που πετάει πάνω ακριβώς από την επιφάνεια της θάλασσας το οποίο χαρακτηρίζει «ιπτάμενο φέριμποτ». Η εταιρεία Brittany Ferries ανακοίνωσε ότι θα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτά τα αεροσκάφη για να μεταφέρει επιβάτες από την Βρετανία στη Γαλλία.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας το αεροσκάφος θα μεταφέρει 150 επιβάτες κάθε φορά από το Πόρτσμουθ στο Χερβούργο διασχίζοντας την Μάγχη. To συγκεκριμένο δρομολόγιο με τα ταχύπλοα φέριμποτ διαρκεί περίπου τρεις ώρες αλλά με τα συμβατικά φέριμποτ ο χρόνος του ταξιδιού είναι πολλαπλάσιος . Με το αεροσκάφος της Regent ο χρόνος του ταξιδιού θα μειωθεί στα 40 λεπτά. Το σκάφος θα κινείται με ταχύτητα περίπου 300 χλμ./ώρα. Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος οκτώ κινητήρες που θα έχει χωρητικότητα δέκα επιβατών.
Η Regent υποστηρίζει ότι το σκάφος θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πτήσεις του το 2025 και έχει ήδη σχεδιάσει την δημιουργία σταθμών επιβίβασης-αποβίβασης αρχικά σε αμερικανικές μητροπόλεις όπως την Βοστόνη, την Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Τα στελέχη της Brittany Ferries δηλώνουν ενθουσιασμένα στην προοπτική της χρήσης των ιπτάμενων φέριμποτ αφού όπως λένε όχι μόνο θα μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό τον χρόνο διάσχισης της Μάγχης αλλά αυτό θα γίνεται χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση όπως αυτή που προκαλούν τα πλοία.
Ναυτεμπορική
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι αργίες και οι διακοπές του νέου σχολικού έτους
- Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα σταθερότητας και ανθεκτικότητας
- Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ, στο επίκεντρο τα εξοπλιστικά και το μεταναστευτικό
- Δένδιας: Το Πίρι Ρέις δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ
- Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση του καθεστώτος ασύλου του Παλαιστινίου που συνελήφθη
- ΕΟΠΥΥ: Ενημέρωση πολιτών για ψηφιακή απάτη μέσω e-mail – Οδηγίες στους ασφαλισμένους
- Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά την πορεία του «Πίρι Ρέις», σύμφωνα με το ΥΠΕΞ
- Δεν συνέβη τυχαία! Το μήνυμα του Πούτιν για όσους δεν το πρόσεξαν
- Θεσσαλονίκη: Σκάφος που «άραξε» κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας θα θυμίζει η κατασκευή του ξύλινου ντεκ
- Πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διακοπών πυροσβεστών στις κατασκηνώσεις του υπ. Παιδείας
Κύρια Θέματα

















