Η ανακοίνωση έρχεται υλοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε το Instagram ότι θα κάνει περισσότερα για την προστασία των παιδιών, αφού η κανονική εφαρμογή δεν προέβλεπε την εγγραφή τους, με αποτέλεσμα οι νεαροί χρήστες να δημιουργούν πολλές φορές λογαριασμούς με ψεύτικη χρονολογία γέννησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το BuzzFeed News από εσωτερική πηγή, η εταιρεία παρουσίασε λεπτομερώς τα σχέδια για τη νέα εφαρμογή κοινοποίησης φωτογραφιών. «Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι προσθέτουμε τους νέους στη λίστα προτεραιότητας των εργασιών μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος προϊόντος του Instagram, Βίσαλ Σαχ.
«Θα οικοδομήσουμε ένα νέο τμήμα που θα εξειδικεύεται στα ζητήματα της νεολαίας, ώστε να επικεντρωθούμε σε δύο πράγματα: Πρώτον, να επιταχύνουμε την ακεραιότητα και το απόρρητό μας για να βεβαιώσουμε την ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία για τους εφήβους. Δεύτερον να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά μια έκδοση του Instagram που θα επιτρέπει την ασφαλή χρήση της εφαρμογής για άτομα κάτω των 13 ετών», συνεχίζει.
Η εφαρμογή προχώρησε την Τρίτη σε μία ανάρτηση: «Συνεχίζουμε να κάνουμε το Instagram ασφαλέστερο για τα νεότερα μέλη της κοινότητάς μας. Η προστασία των νέων στο Instagram είναι σημαντική για εμάς»,
έγραψε. Στη συνέχεια παρουσίασε βήματα σχετικά με την ασφαλέστερη πλοήγηση των νέων με ορισμένα από αυτά να περιλαμβάνουν ένα νεό «Οδηγό Γονέων».
Επιπλέον, η εφαρμογή ενθαρρύνει τους έφηβους χρήστες να διατηρήσουν τους λογαριασμούς τους ιδιωτικούς.
«Το Instagram προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να ενισχύσουν τις συνδέσεις τους, να εξασκήσουν κοινωνικές δεξιότητες και να βρουν υποστηρικτικές κοινότητες», δήλωσε ο Δρ. Ντέιβιντ Άντερσον από το Ινστιτούτο Παιδικής Νοημοσύνης, το οποίο συνεργάστηκε για την εκπόνηση του «Οδηγού Γονέων».
Η πληροφόρηση των χρηστών σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής πυροδότησαν τις αντιδράσεις με αρκετούς από αυτούς να επικρίνουν την πρωτοβουλία της εταιρίας.
(Protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η… βόλτα της Φινλανδής πρώην πρωθυπουργού στο «εμπόλεμο» Κίεβο, vid
- Αγία Πετρούπολη: Η FSB απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας σημαντικού προσώπου
- Παπαστεργίου: Πάμε να κτίσουμε μία Ελλάδα ψηφιακή
- Κυρανάκης: «Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελιών report.oasa.gr»
- Πυρκαγιά σε παλιά καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους – Δείτε εικόνες
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ
