Η νέα στρατηγική των ΗΠΑ, στον κυβερνοχώρο

Του Γιώργου Φαρμάκη

Οι Αμερικάνοι, προσπαθούν να δείξουν στον κόσμο, ότι κατέχουν τα πρωτεία στον κυβερνοχώρο. Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση του Τραμπ έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταφέρει το εξής:

Θέλει να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του Παγκόσμιου διαδικτύου. Επιθυμεί δηλαδή, να έχει τον πρώτο λόγο, πράγμα θετικό (για τις ΗΠΑ).

Ποια είναι η νέα στρατηγική των ΗΠΑ, στον κυβερνοχώρο

Οι Αμερικάνοι θέλουν να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα και ταυτόχρονα να καταφέρουν να αναδειχτούν πρώτη δύναμη στον κόσμο του internet, ξεπερνώντας την Ρωσία και την Κίνα, τις οποίες θεωρούν επικίνδυνες.

Ο Λευκός Οίκος, δημοσιοποίησε έγγραφα (εχθές), τα οποία δείχνουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα, στον κυβερνοχώρο. Μέσα σε αυτά τα έγραφα, γίνεται σαφές ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν το internet και ότι η Ουάσινγκτον, πρέπει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το τομέα.

Σύμφωνα με το RT (Russia Today), η αμερικανική κυβέρνηση, θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια και ότι Ρώσοι και Κινέζοι έχουν πάρει τον έλεγχο του Παγκόσμιο διαδικτύου, στα…χέρια τους.

Οι Αμερικάνοι βλέπουν ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν χάσει πολλά από τα πλεονεκτήματα που είχαν. Η διαδικτυακή….παντοδυναμία των ΗΠΑ, πλέον έχει χαθεί.

Η κυβέρνηση του Τραμπ, έχει βάλει στόχο, οι ΗΠΑ να αποκτήσουν και πάλι τον έλεγχο, σε μια εποχή που η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητες φωτός, αφού πλέον σχεδόν τα πάντα γίνονται μέσω internet (Εμπορικές συναλλαγές, προπαγάνδα, επιθέσεις με σκοπό την αποσταθεροποίηση οικονομιών κ.α).

Σημαντική σημείωση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα τελευταία 15 χρόνια δεν προσπαθούν να ηγηθούν στον κόσμο του Διαδικτύου. Αυτό όμως πλέον έχει αλλάξει, καθώς ο Τραμπ θεωρεί σημαντικό η χώρα του να έχει τον πρώτο λόγο.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Αμερικάνοι, προσπαθούν να δείξουν ότι πράγματι είναι η υπερδύναμη, που όλοι ξέρουμε. Για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση της χώρας, ακολουθεί συγκεκριμένες πολιτικές.

Για τον Τραμπ, ειρήνη μπορεί να υπάρχει, μόνο όταν κάποιος έχει την απόλυτη δύναμη, γιατί μόνο έτσι οι επίδοξοι εχθροί, φοβούνται τα προβούν σε επιθετικές ενέργειες (αφού ξέρουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα).

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu