Η Microsoft ανακοίνωσε απολύσεις 10.000 εργαζομένων

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους έως τις 31 Μαρτίου, καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για την επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων της.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα καταγράψει επιβάρυνση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για το τελευταίο σημάδι ότι οι απολύσεις επιταχύνονται στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες προετοιμάζονται για την ύφεση.

Alphabet, Amazon και Salesforce είναι μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών που μείωσαν το προσωπικό τους τις τελευταίες εβδομάδες. Οι απολύσεις έρχονται μετά την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, καθώς οι επιχειρήσεις, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και τα σχολεία ενθάρρυναν την εξ αποστάσεως εργασία για να μειώσουν την έκθεση στον κορονοϊό.

Η άνοδος των τιμών έχει ωθήσει τις εταιρείες να γίνουν πιο προσεκτικές όσον αφορά τις τεχνολογικές δαπάνες, πλήττοντας τις προοπτικές των τεχνολογικών μετοχών που υπεραποδίδεν σε σχέση με άλλους τομείς της αγοράς. Τώρα η Microsoft και άλλες τεχνολογικές εταιρείες κάνουν απολογισμό. Τον Ιούλιο η Microsoft ανέφερε ότι μείωσε λιγότερο από το 1% των εργαζομένων και τον Οκτώβριο επιβεβαίωσε έναν πρόσθετο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας που φέρεται να επηρέασε λιγότερους από 1.000 εργαζόμενους.

“Είμαι βέβαιος ότι η Microsoft θα βγει από αυτό ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους την Τετάρτη. Η κίνηση θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της Microsoft κατά λιγότερο από 5% και ορισμένοι εργαζόμενοι θα μάθουν αυτή την εβδομάδα αν θα χάσουν τη δουλειά τους, ανέφερε.

(capital – φωτο:pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί