διατηρώντας την απόφαση δικαστηρίου κατώτερης βαθμίδας του 2017 μετά την προσφυγή πολίτη με καλοήθη όγκο στο ακουστικό νεύρο.
Ο Ρομπέρτο Ρομέο εργαζόταν στην Telecom Italia και χρησιμοποιούσε το κινητό του για 4-5 ώρες την ημέρα. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι υπάρχει σχέση με την κατάσταση της υγείας του.
Σύμφωνα με την απόφαση : «Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ρόλος αιτίου-αιτιατού στην έκθεση του ανθρώπου σε ραδιοσυχνότητες από κινητό τηλέφωνο και στην ασθένεια που αναπτύχθηκε».
Η απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε σε μελέτες 2 γιατρών σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει αυξημένος κίνδυνος όγκων στον εγκέφαλο για όσους μιλούν για 30 λεπτά την ημέρα στο κινητό τους τηλέφωνο για περίοδο μεγαλύτερη των 10 ετών.
Το 2017 η απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Ιβρέα ήταν η πρώτη σε όλο τον κόσμο που επικαλούνταν σχέση ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και τους όγκους στον εγκέφαλο. Τότε είχε αντιδράσει έντονα κι ο πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας ο οποίος το 2019 σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες είχε δημοσιοποίησει έκθεση, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν αποδείξεις, πως η εκτεταμένη χρήση κινητών τηλεφώνων αυξάνει την πιθανότητα για κακοήθεις ή καλοήθεις όγκους.
To ίδιο επικαλείται κι ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, αλλά δηλώνει πως σέβεται την απόφαση των δικαστών.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Κάλας αναγκάστηκε να διορθώσει ανάρτησή της για τη Μ. Ανατολή μετά από σχόλια χρηστών
- Ιράν: Εως 15 πλοία την ημέρα θα περνούν από τα Στενά του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 20χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»
- Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- «Αιώνιο Σκότος»: Έτσι ονόμασαν οι Ισραηλινοί τις νέες σφοδρές επιθέσεις στον Λίβανο, vid
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO









