έχουν τεθεί σε λειτουργία από τον δήμο Χάλκης, ενώ μία ακόμα θα είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
«Οι νέες εφαρμογές Halki On και Ηalki Pass δείχνουν τον δρόμο για την ολοκληρωμένη ψηφιακή μετάβαση, τη βιωσιμότητα και τη συμμετοχική διακυβέρνηση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χάλκης κ. Αγγελος Φραγκάκης, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον δήμο της Χάλκης.
«Το Ηalki On και το Halki Pass είναι δράσεις που παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις ψηφιακές υπηρεσίες που ενδυναμώνουν τους πολίτες, υποστηρίζουν την τοπική κοινωνία, προωθούν τη συμμετοχικότητα, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία και αποτελούν διεθνείς καλές πρακτικές» τονίζει ο κ. Φραγκάκης.
Οι δημότες και οι επισκέπτες της Χάλκης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από δυνατότητες όπως: ψηφιακές υπηρεσίες, συμμετοχή για τη βελτίωση των υποδομών του νησιού, ενημέρωση για χρήσιμες πληροφορίες, προνόμια και παροχές, σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος καθώς και διαδραστικές ειδοποιήσεις. Όλα αυτά απλά κατεβάζοντας την εφαρμογή City Οn του Δήμου Χάλκης, η οποία είναι διαθέσιμη σε Android & iOS συσκευές.
Το Ηalki On συγκεκριμένα μέσα από την mobile εφαρμογή έχει τις παρακάτω δυνατότητες:
● Ψηφιακές υπηρεσίες
● Συμμετοχή για τη βελτίωση του νησιού μας
● Ενημέρωση για χρήσιμες πληροφορίες
● Προνόμια και παροχές
● Σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος
● Διαδραστικές ειδοποιήσεις
Μαζί με το Ηalki On έρχεται και το Ηalki Pass, η Ψηφιακή Κάρτα Δημότη και Επισκέπτη του Δήμου Χάλκης.
To Ηalki Pass δηλώνει ο δήμαρχος Χάλκης «είναι μια άυλη ψηφιακή κάρτα με την οποία ο επισκέπτης και ο δημότης αποκτά και εξαργυρώνει δικαιώματα και προνόμια στην περιοχή που ζει ή/και εργάζεται και αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση Ψηφιακού Μετασχηματισμού και αξιοποίησης δυνατοτήτων smart island.»
Mε το Halki Pass δημιουργούνται οι τεχνολογικές βάσεις για μια ενεργή κοινότητα τοπικών επιχειρήσεων, επισκεπτών και κάθε ενδιαφερόμενου με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη με τη συμμετοχή των πολιτών.
Το Halki Pass προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες:
● Πρόσβαση ενημέρωσης σε πληροφορίες του Δήμου και Υπηρεσίες με ένα κλικ
● Προσφορές επιχειρήσεων
● Πρόσβαση σε δημοτικούς χώρους
● Ενημέρωση για αξιοθέατα
● Σύνδεση με υποδομές smart island
● Πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο
Βασικό χαρακτηριστικό του Halki Pass, αποτελεί η διασύνδεση μέσω της mobile εφαρμογής City On, στην οποία ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να δει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και λειτουργίες όπως το να κάνει προβολή των στοιχείων του, των προνομίων του, των πόντων που έχει συλλέξει, των συμβεβλημένων επιχειρήσεων και φορέων αρχικά στην Ελλάδα και στο μέλλον στο εξωτερικό.
«Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές αποτελούν ένα πρώτο σημαντικό βήμα που υλοποιήθηκε με ελάχιστους πόρους και με την ενεργή συμμετοχή των στελεχών του δήμου και εντάσσεται στη νέα ψηφιακή στρατηγική, η οποία θα έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνολικά για την τοπική οικονομία και κοινωνία» τονίζει ο δήμαρχος Χάλκης που ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν σύντομα ορατά αποτελέσματα.
Πολύ σύντομα όπως αναφέρει ο κ. Άγγελος Φραγκάκης θα υπάρξει και τρίτη εφαρμογή, η Halki work μέσω της οποίας οι κάτοικοι του νησιού θα μπορούν να έχουν άμεση ενημέρωση για την πορεία των έργων που εκτελούνται, σε τι στάδιο βρίσκονται, πόσο θα κοστίσουν και άλλες σχετικές πληροφορίες.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Piandaemonium: Μια μοναδική εμπειρία με 12 πιανίστες και 6 πιάνα μαζί στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
- Αλ. Σδούκου: Στον διάλογο ήρθαν κανονικοί άνθρωποι από όλα τα μπλόκα που θέλουν λύσεις
- Με αφορμή τις κινήσεις Τραμπ προτείνονται κοσμογονικές αλλαγές – Ακόμα μια περιοχή στο επίκεντρο
- Η Μισέλ Γουίλιαμς με τους Κίλιαν Μέρφι και Ντάνιελ Κρεγκ θα πρωταγωνιστήσει σε νέα ταινία
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 3,3% στον γενικό δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Νοέμβριο του 2025
- Π. Μαρινάκης: «Βανδαλισμοί και τραμπουκισμοί στα μπλόκα των αγροτών, είναι ντροπή»
- Η σερβιτόρα που έβαλε κατά λάθος φωτιά σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά πέθανε από ασφυξία
- Μπλόκο Νίκαιας: Βανδάλισαν τα τρακτέρ δύο αγροτών που πήγαν στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
- ΣΥΡΙΖΑ: Η εθνική άμυνα δεν προσφέρεται για προσωπική προβολή και μικροκομματική αξιοποίηση
- Συλληπητήρια του Κ. Τασούλα για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου









