Φουντώνει η κόντρα Μασκ-Ζούκερμπεργκ: «Αναξιόπιστο το WhatsApp»

Ο Έλον Μασκ είπε ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp «δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη» ως απάντηση στο Tweet ενός χρήστη που είπε ότι είχε πρόσβαση στα μικρόφωνα του τηλεφώνου του ενώ κοιμόταν.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες που ο δισεκατομμυριούχος του Twitter και της Tesla στοχοποιεί τον αντίπαλό του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατηγορώντας τον για «προκατάληψη» επειδή υποστήριξε τους Δημοκρατικούς μέσω των δωρεών της εκστρατείας του.

Η πιο πρόσφατη επίθεση του Μασκ ήρθε ως απάντηση σε ένα στιγμιότυπο οθόνης που κοινοποίησε ο Φόαντ Νταμπίρι, μέλος της ομάδας του Twitter, ο οποίος έδειξε πώς το μικρόφωνό του στο WhatsApp ενεργοποιήθηκε εννέα φορές από τις 4:20 π.μ. έως τις 6:53 π.μ. ενώ εκείνος κοιμόταν.

Το WhatsApp απάντησε στο θέμα στον λογαριασμό του στο Twitter, σημειώνοντας ότι το περιστατικό «είναι ένα σφάλμα στο Android». Όμως το θέμα υφίσταται εδώ και μήνες. Το περιστατικό δεν περιορίζεται στον Νταμπίρι, καθώς πολλοί χρήστες του WhatsApp ανέφεραν ότι είδαν το μικρόφωνο ενεργοποιημένο στο παρασκήνιο τον τελευταίο μήνα ή περισσότερο. Ορισμένοι χρήστες πρότειναν ότι η επανεκκίνηση της συσκευής θα διορθώσει το πρόβλημα ή «πατήστε τη συντόμευση ειδοποίησης πρόσβασης στο μικρόφωνο για να την απενεργοποιήσετε και στη συνέχεια να την ενεργοποιήσετε ξανά».

Όταν η DailyMail.com ζήτησε από τη Meta περισσότερες λεπτομέρειες, ένας εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ανάρτηση στο Twitter. «Τις τελευταίες 24 ώρες ήμασταν σε επαφή με έναν μηχανικό του Twitter που δημοσίευσε ένα πρόβλημα με το τηλέφωνο. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα σφάλμα στο Android που αποδίδει εσφαλμένα πληροφορίες στον πνακα ελέγχου απορρήτου και ζητήσαμε από την Google να το διερευνήσει και να το διορθώσει»

Το Privacy Dashboard είναι μια υπηρεσία που ανήκει στην Google και επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, ποιες έχουν άδεια και πότε συμβαίνει. Το WhatsApp είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, με περίπου δύο δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Το Facebook αγόρασε το WhatsApp το 2014 καταβάλλοντας 16 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μασκ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχουν εκφράσει την απέχθειά τους ο ένας για τον άλλον. Το 2022, ο διευθύνων δύμβουλος του Twitter κατηγόρησε τον Ζούκερμπεργκ ότι ασκούσε υπερβολικό έλεγχο στις δημόσιες συζητήσεις, περιγράφοντάς τον ως «Ζουκερμπεργκ ο 14ος» σε μια σκωπτική αναφορά στον Βασιλιά Ήλιο.

Και φέτος, το Meta του Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα ανταγωνιστεί το Twitter με μια νέα παρόμοια εφαρμογή που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ο Μασκ εκμεταλλεύθηκε τη νέα ευκαιρία για να χτυπήσει τον ανταγωνιστή του και το έκανε κοινοποιώντας ένα στιγμιότυπο οθόνης του WhatsApp που «ακούει» στο παρασκήνιο. Το tweet του Μασκ έγινε από τότε viral, με χιλιάδες σχόλια.

(newsbomb – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί