και πρόστιμο 20 εκ. ρουβλίων (222.564 ευρώ) στην Google και στο Facebook αντίστοιχα, επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την απαίτηση της αρχής να απομακρύνουν από τις πλατφόρμες τους απαγορευμένο περιεχόμενο.
H Roskomnadzor είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία Twitter είχε συμμορφωθεί με το αίτημα να απομακρύνει το απαγορευμένο περιεχόμενο, αλλά καθυστερεί πολύ να το κάνει αυτό. Η τιμωρητικού χαρακτήρα επιβράδυνση στην λειτουργία της πλατφόρμας του Twitter που είχε επιβάλει η ρωσική ρυθμιστική αρχή έχει παραταθεί έως τις 15 Μαΐου.
Στο δικαστήριο έχουν υποβληθεί εκ μέρους της ρυθμιστικής αρχής έξι καταγγελίες σε βάρος της εταιρείας Twitter, η κάθε μία εκ των οποίων προβλέπει την επιβολή προστίμου 4 εκ. ρουβλίων, ενώ για τις εταιρείες Google και Facebook, έχουν υποβληθεί πέντε ανάλογες καταγγελίες για διοικητικές παραβάσεις.
Τον Απρίλιο, δικαστήριο είχε εκδώσει απόφαση για την επιβολή τριών ξεχωριστών προστίμων στην εταιρεία Twitter, συνολικού ύψους 8,9 εκατομμυρίων ρουβλίων,(99.040 ευρώ), επειδή δεν είχε διαγράψει απαγορευμένο περιεχόμενο.
Η Roskomnadzor είχε ζητήσει από το Twitter να διαγράψει περιεχόμενο που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία, με χρήση ναρκωτικών ή με προτροπές σε ανηλίκους να θέσουν τέλος στην ζωή τους.
Το Twitter ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλατφόρμας του για να προωθούνται παράνομες συμπεριφορές, δηλώνοντας ότι έχει πολιτική μηδενικής ανοχής σε ζητήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και απαγορεύει την προτροπή σε αυτοκτονίες ή αυτοτραυματισμούς.
Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει υιοθετήσει μέτρα, με τα οποία επιχειρεί να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις δραστηριότητες ξένων πλατφορμών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εταιρείες τεχνολογίας. Οι ρωσικές αρχές καταθέτουν αγωγές κατά της Google, του Facebook και άλλων εταιριών, επειδή όπως ισχυρίζονται παρέλειψαν να διαγράψουν αναρτήσεις που παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν σε παράνομες διαμαρτυρίες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεοδωρικάκος: Με νομοθετική πρωτοβουλία ενισχύουμε την λειτουργία των λαϊκών αγορών προς όφελος των καταναλωτών
- Πρόταση Επιμελητηρίου Ηρακλείου για Ταμείο Μικροδανείων Ανάκαμψης για το Αρκαλοχώρι
- Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους αγρότες
- Ο Ρούμπιο αποτελεί το πρόσωπο της πολιτικής Τραμπ στη Βενεζουέλα
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους των σωματείων πωλητών λαϊκών αγορών
- Αυξήθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
- Νέα παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών
- Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει τον Φαραντούρη: «Να παραδώσει την έδρα του»
- Ο Τραμπ τα έβαλε με τον… «σοφό λαό»: «Τι στο δι@ολ@ έχουν στο μυαλό τους»; – Vid
- Θεσσαλονίκη: Επ’ αόριστον απεργία στις λαϊκές – Μηχανοκίνητη πορεία παραγωγών στα διόδια Μαλγάρων









