και πρόστιμο 20 εκ. ρουβλίων (222.564 ευρώ) στην Google και στο Facebook αντίστοιχα, επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την απαίτηση της αρχής να απομακρύνουν από τις πλατφόρμες τους απαγορευμένο περιεχόμενο.
H Roskomnadzor είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία Twitter είχε συμμορφωθεί με το αίτημα να απομακρύνει το απαγορευμένο περιεχόμενο, αλλά καθυστερεί πολύ να το κάνει αυτό. Η τιμωρητικού χαρακτήρα επιβράδυνση στην λειτουργία της πλατφόρμας του Twitter που είχε επιβάλει η ρωσική ρυθμιστική αρχή έχει παραταθεί έως τις 15 Μαΐου.
Στο δικαστήριο έχουν υποβληθεί εκ μέρους της ρυθμιστικής αρχής έξι καταγγελίες σε βάρος της εταιρείας Twitter, η κάθε μία εκ των οποίων προβλέπει την επιβολή προστίμου 4 εκ. ρουβλίων, ενώ για τις εταιρείες Google και Facebook, έχουν υποβληθεί πέντε ανάλογες καταγγελίες για διοικητικές παραβάσεις.
Τον Απρίλιο, δικαστήριο είχε εκδώσει απόφαση για την επιβολή τριών ξεχωριστών προστίμων στην εταιρεία Twitter, συνολικού ύψους 8,9 εκατομμυρίων ρουβλίων,(99.040 ευρώ), επειδή δεν είχε διαγράψει απαγορευμένο περιεχόμενο.
Η Roskomnadzor είχε ζητήσει από το Twitter να διαγράψει περιεχόμενο που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία, με χρήση ναρκωτικών ή με προτροπές σε ανηλίκους να θέσουν τέλος στην ζωή τους.
Το Twitter ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλατφόρμας του για να προωθούνται παράνομες συμπεριφορές, δηλώνοντας ότι έχει πολιτική μηδενικής ανοχής σε ζητήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και απαγορεύει την προτροπή σε αυτοκτονίες ή αυτοτραυματισμούς.
Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει υιοθετήσει μέτρα, με τα οποία επιχειρεί να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις δραστηριότητες ξένων πλατφορμών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εταιρείες τεχνολογίας. Οι ρωσικές αρχές καταθέτουν αγωγές κατά της Google, του Facebook και άλλων εταιριών, επειδή όπως ισχυρίζονται παρέλειψαν να διαγράψουν αναρτήσεις που παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν σε παράνομες διαμαρτυρίες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πυρηνικές δοκιμές: Επικίνδυνο γαϊτανάκι όλο αυτό που συμβαίνει
- Κυβέρνηση για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κανονικά οι πληρωμές του Νοεμβρίου»
- Γάζα: Τι φέρεται να πρότεινε η Αίγυπτος για τους μαχητές της Χαμάς
- Κίνδυνος να καταρρεύσει μέχρι το τέλος της χρονιάς ακόμα μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση
- Κρήτη: Ακόμα μία σύλληψη για το μακελειό στα Βορίζια
- Super League: Έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών μετά τη δημόσια καταγγελία ξένου ποδοσφαιριστή
- Στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο σφυροκοπά το Ισραήλ
- Τέλος εποχής για τους διεθνιστές στις ΗΠΑ: Αποσύρεται από την πολιτική η Πελόζι, vid
- ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή της τρίτης δόσης του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2025
- Παπαστεργίου: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει περιφερειακός κόμβος για την τεχνητή νοημοσύνη









