• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιστήμονες έκαναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο Internet

Επιστήμονες έκαναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο Internet

INTERNET SPEED
Σε νέα εποχή φαίνεται πως περνά το διαδίκτυο, αφού επιστήμονες στην Αυστραλία κατέρριψαν το ρεκόρ ταχύτητας στο Internet, φτάνοντας τα 44,2 Terabits ανά δευτερόλεπτο.

Χίλιες ταινίες υψηλής ανάλυσης (HD) μπορούν να «κατέβουν» σε μια στιγμή χάρη στην ταχύτητα του Internet που «έπιασαν» ερευνητές από τρία πανεπιστήμια της Αυστραλίας, η οποία άγγιξε τα 44,2 Terabits ανά δευτερόλεπτο.


Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια νέα συσκευή, η οποία αντικαθιστά 80 λέιζερ και είναι μικρότερη και ελαφρύτερη από το υπάρχον υλικό τηλεπικοινωνιών.

Έτσι, η συσκευή τοποθετήθηκε και δοκιμάστηκε με βάση την υπάρχουσα υποδομή και ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε σε μια δοκιμή πεδίου, όπως αναφέρει ο ιστότοπος techradar.com.

Πώς επετεύχθη η πιο γρήγορη ταχύτητα στο Internet παγκοσμίως
Η ομάδα, αποτελούμενη από τον Δρ Μπιλ Κορκόραν, τον καθηγητή Άρναν Μίτσελ και τον καθηγητή Ντέιβιντ Μος, εγκατέστησε 76,6 χιλιόμετρα «σκοτεινών» οπτικών ινών μεταξύ του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) και του Πανεπιστημίου Μονάς στο Κλέιτον.


Στη συνέχεια, η προαναφερθείσα συσκευή, που δόθηκε από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σουίνμπερν, τοποθετήθηκε μέσα σε αυτές τις ίνες και έδρασε σαν ένα ουράνιο τόξο που αποτελείται από εκατοντάδες υψηλής ποιότητας υπέρυθρες ακτίνες «λέιζερ» από ένα μόνο τσιπ.

Ως εκ τούτου, κάθε «λέιζερ» μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ξεχωριστό κανάλι επικοινωνίας. Έπειτα, οι ερευνητές μιμήθηκαν τη μέγιστη χρήση του διαδικτύου, στέλνοντας μέγιστα δεδομένα σε κάθε κανάλι.

Από την πλευρά του, ο Κορκόραν ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πρώτη ματιά για το πώς θα διατηρηθεί η υποδομή για το Διαδίκτυο σε έως τρία χρόνια από τώρα λόγω του άνευ προηγουμένου αριθμού ατόμων που το χρησιμοποιούν για απομακρυσμένη εργασία, κοινωνικοποίηση και ροή. Μας δείχνει πραγματικά ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να κλιμακώσουμε τη χωρητικότητα των διαδικτυακών μας συνδέσεων».

(sputniknews – φωτο:pexels)