Επιστήμονες έφτιαξαν ένα μάλλον…τρομακτικό “12χρονο” ρομπότ που αντιδρά στα ανθρώπινα συναισθήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία ανέπτυξαν ένα νέο ανθρωποειδές ρομπότ, σε συνεργασία με την εταιρεία Biomimic από το Λονδίνο της Ιταλίας.


Οι δημιουργοί του «βάφτισαν» το ρομπότ Άμπελ (Άβελ) και του έδωσαν την εμφάνιση ενός εφήβου ηλικίας 12 ετών.


Το ανδροειδές είναι εξοπλισμένο με περισσότερα από 20 πιεζοηλεκτρικά μοτέρ, κρυμμένα κάτω από το τεχνητό δέρμα του, τα οποία του επιτρέπουν να μιλά να συλλογιέται και ακόμα και να αντιδρά στα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω του.

Διαθέτει την τεχνολογία για να ερμηνεύει τα ανθρώπινα συναισθήματα αναλύοντας παραμέτρους όπως η συχνότητα της ανθρώπινης φωνής, οι αλλαγές θερμοκρασίας στο δέρμα ή τους χτύπους της καρδιάς.
Στόχος του πρότζεκτ είναι η δημιουργία ενός ρομπότ που θα μπορούσε να αποτελέσει τη συντροφιά για ανθρώπους με αυτισμό ή Αλτσχάιμερ.


«Θέλουμε να μάθουμε εάν μια μηχανή μπορεί να βοηθήσει κάποιον να διατηρήσει μια υγιή κατάσταση όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο, αλλά και ψυχικά και συναισθηματικά» σχολίασε ο Λορέντσο Κομινέλι, ερευνητής στο κέντρο ερευνών Ενρίκο Πιάτζιο του Πανεπιστημίου της Πίζας.


Σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση, ο Άμπελ, χρήσιμος για τη εις βάθος μελέτη της σχέσης ανάμεσα σε ανθρώπους και μηχανές, αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο διαφορετικών ερευνητικών πεδίων:


Της κοινωνικής ρομποτικής και της συναισθηματικής πληροφορικής, δύο κλάδων της τεχνητής νοημοσύνης που στοχεύουν στην κατασκευή ρομπότ ικανών να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν συναισθήματα.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί