• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιστήμονες δημιούργησαν μακάβρια εφαρμογή που βρίσκει πόσο θα ζήσεις και πότε θα πεθάνεις – Ποιος τολμά να την ανοίξει;

Επιστήμονες δημιούργησαν μακάβρια εφαρμογή που βρίσκει πόσο θα ζήσεις και πότε θα πεθάνεις – Ποιος τολμά να την ανοίξει;

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο University of East Anglia στη Μεγάλη Βρετανία δημιούργησαν μια εφαρμογή που υπολογίζει την ηλικία που ένας άνθρωπος θα πεθάνει, σύμφωνα με τον ιστότοπο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από περισσότερους από 100.000 ανθρώπους πάνω από 60 χρόνων, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν σε σχετική έρευνα, για να φτιάξουν τον υπολογιστή ηλικίας θανάτου.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσής μας καταλήγουν σε 648 διαφορετικούς παράγοντες κινδύνου, βασισμένους στην ηλικία, το φύλο ακόμα και τον τόπο διαμονής [για όσους κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία]» αναφέρουν οι επιστήμονες.

«Η λίστα με τους επικίνδυνους παράγοντες περιλαμβάνουν την υπέρταση, τον διαβήτη, τη χοληστερίνη, τον δείκτη σωματικού βάρους, τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, το κάπνισμα και τη χρήση στατινών» σημειώνει μία από τους ερευνητές, η δρ Έλενα Κουλινσκάγια.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο κύριος σκοπός της εφαρμογής του υπολογιστή προσδόκιμου ζωής δεν είναι να τρομάξουν τους ανθρώπους, αλλά να τους ευαισθητοποιήσουν, ώστε να τους οδηγήσουν στην απόφαση ν’ αλλάξουν συνήθειες και τρόπο ζωής, και να ζήσουν, τελικά, περισσότερο.

Δες πόσο θα ζήσεις ΕΔΩ.


sputnik/photo pexels