Επιχορήγηση-«μαμούθ» από το αμερικανικό κράτος σε εταιρεία για την ενίσχυση της παραγωγής μικροτσίπ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να χορηγήσουν 1,5 δισεκ. δολάρια στον αμερικανικό κολοσσό ημιαγωγών G.F. προκειμένου να δώσουν ώθηση στην τοπική παραγωγή μικροτσίπ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.

Με βάση τους όρους της προκαταρκτικής συμφωνίας που αποκαλύφθηκε από το υπουργείο, η χρηματοδότηση της εταιρείας έχει ως στόχο «να ενισχύσει την ανθεκτικότητα της αμερικανικής αλυσίδας ανεφοδιασμού και να ευνοήσει την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ» στην παραγωγή ημιαγωγών. Ένας από τους στόχους είναι επίσης να ενισχυθεί η εθνική ασφάλεια της χώρας.

Τα χρήματα προορίζονται για την κατασκευή νέων εργοστασίων και την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων στη Νέα Υόρκη και στο Βερμόντ.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις σημείωσε στην ίδια ανακοίνωση ότι με τον τρόπο αυτό «θα δημιουργηθούν χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, εδώ στις ΗΠΑ».

Ο τομέας των ημιαγωγών προσπαθεί ακόμη να ξαναβρεί τις ισορροπίες του, αφού επλήγη σφοδρά από την πανδημία της Covid-19, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσουν οι αλυσίδες ανεφοδιασμού στην Ασία. Αρνητικό ρόλο έπαιξαν επίσης ο πληθωρισμός και οι γεωπολιτικές εντάσεις που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία.

Η μεγάλη ζήτηση εκ μέρους του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξάνει τις πιέσεις στην παραγωγή μικροτσίπ, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και στις ηλεκτρονικές συσκευές.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί