Εφαρμογή αλλάζει το χρώμα του αυτοκινήτου σας (vid)

Το νέο μοντέλο της BMW παρουσιάστηκε στο Λας Βέγκας.

Το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που «αλλάζει χρώμα» αποκάλυψε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών (CES) στο Λας Βέγκας.

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο, που ονομάζεται BMW iX Flow, χρησιμοποιεί τεχνολογία ηλεκτρονικής μελάνης που συνήθως εφαρμόζεται στα ηλεκτρονικά προγράμματα ανάγνωσης για να μεταμορφώσει το εξωτερικό του αυτοκινήτου σε μια ποικιλία μοτίβων σε γκρι και λευκό.

«Αυτή είναι πραγματικά ενεργειακά αποδοτική αλλαγή χρώματος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία E Ink», δήλωσε η ερευνήτρια μηχανικός της BMW, Στέλλα Κλαρκ. «Έτσι, πήραμε αυτό το υλικό -είναι ένα χοντρό χαρτί- και η πρόκληση μας ήταν να το βάλουμε σε ένα τρισδιάστατο αντικείμενο όπως τα αυτοκίνητά μας».

Όταν διεγείρεται από ηλεκτρικά σήματα που ελέγχονται από μια εφαρμογή τηλεφώνου, το υλικό φέρνει διαφορετικές χρωστικές στην επιφάνεια, αναγκάζοντας το αυτοκίνητο να πάρει διαφορετική απόχρωση ή σχεδιασμό, όπως αγωνιστικές ρίγες.

Στο μέλλον, οι αλλαγές θα ελέγχονται επίσης από ένα κουμπί στο ταμπλό του αυτοκινήτου ή ίσως ακόμη και με κινήσεις των χεριών, είπε η Κλαρκ.

Δεν απαιτείται ενέργεια για τη διατήρηση του χρώματος που επιλέγει ο οδηγός, σύμφωνα με την BMW.

«Η αγαπημένη μου περίπτωση χρήσης είναι η χρήση χρώματος για να επηρεάσω τις αντανακλάσεις του ηλιακού φωτός», είπε η Κλαρκ. «Σε μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα όπως η σημερινή, θα μπορούσατε να αλλάξετε το λευκό χρώμα για να αντανακλά το φως του ήλιου. Σε μια κρύα μέρα, θα μπορούσατε να το κάνετε μαύρο για να απορροφήσει τη θερμότητα».

Αν και το όχημα που παρουσιάστηκε στην CES, παρέχει μόνο τις επιλογές μεταξύ γκρι και λευκού, η τεχνολογία θα επεκταθεί για να καλύψει ένα φάσμα χρωμάτων, σύμφωνα με την BMW.

ΟΤ/ photo vid screenshot

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί