Δράμα: Πήραν 33.940 από τραπεζικό λογαριασμό πολίτη

Άγνωστοι κατάφεραν να υφαρπάξουν τους κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας και να αφαιρέσουν 33.940 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός πολίτη στη Δράμα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενημερώνει για τη μεθοδολογία της απάτης προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Άγνωστοι κατάφεραν να υφαρπάξουν τους κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας και να αφαιρέσουν 33.940 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός πολίτη στη Δράμα.

Ειδικότερα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για περίπτωση εξαπάτησης πολίτη στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, καθώς και για την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Συγκεκριμένα, ο παθών έλαβε μήνυμα (email), στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και τoν καλούσε να επιβεβαιώσει τα τραπεζικά του στοιχεία προκειμένου να μην ανασταλεί ο λογαριασμός του.

Για την επιβεβαίωση των στοιχείων έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχε το μήνυμα και οδηγούσε σε ιστοσελίδα, όπου ο παθόντας καταχώρησε τους προσωπικούς κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας, καθώς και τον κωδικό ασφαλείας.

Με αυτόν τον τρόπο άγνωστοι δράστες κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία και να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, αφαιρώντας από αυτούς συνολικά 33.940 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, προτρέπουμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος (sms) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email):

-Να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους,
-Να μην απαντούν στα μηνύματα και να τα διαγράφουν,
-Να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία τραπεζικών υπηρεσιών ή πιστωτικών καρτών.
-Ενημερώστε φίλους και συγγενείς ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων.

(voria. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί