• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χαμός με την παραβίαση προφίλ στο Twitter – Ήταν μια συντονισμένη επίθεση, λέει η εταιρεία

Χαμός με την παραβίαση προφίλ στο Twitter – Ήταν μια συντονισμένη επίθεση, λέει η εταιρεία

Σε «συντονισμένη επίθεση» οφείλεται το μαζικό χακάρισμα πολλών λογαριασμών στο Twitter, την Τετάρτη (15/07, τοπική ώρα), όπως επισήμανε η εταιρεία.

Πολλά προφίλ -ιδίως διασημοτήτων και εταιρειών- παραβιάστηκαν, την Τετάρτη (15/07, τοπική ώρα), και το Twitter έκανε λόγο για «συντονισμένη επίθεση» μιας και επρόκειτο για τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία του. 

Ως εκ τούτου, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επισήμανε το εξής:

«Εντοπίσαμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια συντονισμένη επίθεση κοινωνικής μηχανικής από άτομα που στόχευσαν με επιτυχία μερικούς από τους υπαλλήλους μας με πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία».

​Η εταιρεία είπε ότι η προαναφερθείσα πρόσβαση χρησιμοποιήθηκε για να «ληφθεί ο έλεγχος πολλών εξαιρετικά ορατών -συμπεριλαμβανομένων και επιβεβαιωμένων- λογαριασμών και tweets εκ μέρους τους». Ακόμα, σημείωσε ότι εξετάζει «ποια άλλη κακόβουλη δραστηριότητα μπορεί να έχουν πραγματοποιήσει ή πληροφορίες στις οποίες μπορεί να απέκτησαν πρόσβαση».

​Υπενθυμίζεται πως πολλά προφίλ διασημοτήτων και εταιρειών στο Twitter, όπως του Έλον Μασκ, του Μπενιαμίν Νετανιάχου και της Apple, έπεσαν θύμα των χάκερ και η διαδικτυακή πλατφόρμα ανέστειλε τη δυνατότητα δημοσίευσης από επιβεβαιωμένους λογαριασμούς, βήμα που -όπως υπογραμμίστηκε από το Twitter- «μπορεί να ήταν ενοχλητικό, αλλά απαραίτητο για τη μείωση του κινδύνου».

Τέλος, από το Twitter επισημάνθηκε ότι «η πρόσβαση στους λογαριασμούς που έχουν παραβιαστεί, θα αποκατασταθεί μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε με ασφάλεια», σημειώνοντας ότι έχουν ληφθεί «σημαντικά μέτρα» προκειμένου να περιοριστεί η πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.


sputnik/photo unsplash