Αύξηση 1.000% στις βιντεοκλήσεις μέσω Facebook στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού

Μια τεράστια άνοδο στη χρήση σε όλες τις πλατφόρμες του σε χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, έχει δει το Facebook. Η Ιταλία – με ορισμένους από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς – έχει καταγράψει την μεγαλύτερη άνοδο στην χρήση του Facebook, με τις ομαδικές βιντεοκλήσεις να αυξάνονται κατά πάνω από 1.000% τον περασμένο μήνα. […]

Μια τεράστια άνοδο στη χρήση σε όλες τις πλατφόρμες του σε χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, έχει δει το Facebook.

Η Ιταλία – με ορισμένους από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς – έχει καταγράψει την μεγαλύτερη άνοδο στην χρήση του Facebook, με τις ομαδικές βιντεοκλήσεις να αυξάνονται κατά πάνω από 1.000% τον περασμένο μήνα. Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε πως η συνολική κυκλοφορία μηνυμάτων σε όλες τις πλατφόρμες του είχε αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 50% στις χώρες που πλήττονται περισσότερο (το Facebook κατέχει το Instagram και την δημοφιλή εφαρμογή WhatsApp για ανταλλαγή μηνυμάτων).

Αλλά όπως αναφέρει η εταιρεία, η υψηλότερη χρήση δεν την προστατεύει από την αναμενόμενη πτώση της ψηφιακής διαφήμισης σε όλο τον κόσμο. «Δεν κερδίζουμε χρήματα από πολλές υπηρεσίες όπου βλέπουμε αυξημένη κίνηση» έγραψε το Facebook σε ανάρτηση χθες.
Αύξηση 70% στον χρόνο που μπαίνουν οι Ιταλοί στο Facebook
Η Ιταλία, πάντως, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα λόγω του κορωνοϊού, έχει μέχρι στιγμής πάνω από 6.000 θανάτους. Μαζί με την τεράστια αύξηση των ομαδικών βιντεοκλήσεων, η χώρα έχει δει αύξηση κατά 70% του χρόνου που αφιερώνεται στις εφαρμογές που ανήκουν στο Facebook.

Να σημειωθεί πως το Facebook, έχει μειώσει την ποιότητα των βίντεο στην Ευρώπη για να αποτρέψει την κατάρρευση του διαδικτύου καθώς πολλοί άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Αντίστοιχα μέτρα ανακοίνωσαν και το Netflix, το YouTube και πολλές ακόμη υπηρεσίες.

iefimerida.gr/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί