Η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να εισέλθει και αυτή μόνη της σε αυτή τη νέα συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά.
Για τον σκοπό αυτό η Hyundai μετέτρεψε το τμήμα ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας που είχε δημιουργήσει στην εταιρεία σε μια νέα αυτόνομη εταιρεία με την επωνυμία Supernal η οποία θα εδρεύει στις ΗΠΑ. Η νέα εταιρεία θα κατασκευάσει ένα αυτόνομο ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα κάθετης προσγείωσης/απογείωσης (eVTOL) χωρητικότητας πέντε επιβατών. Στόχος της εταιρείας είναι το σκάφος αυτό να είναι έτοιμο να μεταφέρει επιβάτες το 2028. H αρχική σκέψη της Hyundai είναι τα ιπτάμενα ταξί της να απογειώνονται και να προσγειώνονται σε δικές της εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσει μέσα στις πόλεις, σε ελικοδρόμια που η εταιρεία ονομάζει «vertiports». Σε περίπτωση που ο προορισμός ενός επιβάτη απέχει αρκετά από το κοντινότερο vertiport θα υπάρχουν στη διάθεση του ηλεκτρικά πατίνια για να συνεχίσει τη διαδρομή του.
Για να καλέσει κάποιος ένα ιπτάμενο ταξί της Hyundai θα χρησιμοποιεί μια εφαρμογή παρόμοια με αυτή της Uber και άλλων υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών. Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με τον δήμο του Λος Άντζελες αλλά και με την κοινοπραξία Canadian Advanced Air Mobility Consortium για την ανάπτυξη του συνολικού σχεδίου λειτουργίας ιπτάμενων οχημάτων μεταφοράς επιβατών μέσα στις αστικές περιοχές του Καναδά.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάρτι σε όλη την Αθήνα για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που παραδέχονται πλέον οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι
- Νέες συνομιλίες απόψε στο Βερολίνο για το Ουκρανικό
- Ζαχάροβα κατά Δύσης για τις δολοφονίες Ρώσων δημοσιογράφων στην Ουκρανία
- Νέο κύμα διαδηλώσεων και στη Ρουμανία κατά της διαφθοράς
- ΕΒΕΠ: Η αγορά πλήττεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών
- Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε Mυρτώο και κεντρικό Αιγαίο
- Ιράν, Κίνα, Β. Κορέα και τώρα Ινδία! Ιστορική συμφωνία με Πούτιν για ανάπτυξη στρατευμάτων
- Eurovision 2026: Ποιές χώρες επιστρέφουν και ποιές θα μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό
- Οδησσός: Επίθεση ρωσικών drones τους… χάλασε το γεύμα σε εστιατόριο, vid









