Αυτό το υλικό δεν κόβεται με τίποτα – Και έχει μόλις 15% μέταλλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα νέο υλικό που δεν σπάει ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία. Οι μηχανικοί πήραν έμπνευση από τα γκέιπφρουτ και τα θαλάσσια κοχύλια. Μηχανικοί του Πανεπιστημίου του Durham στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ινστιτούτο Fraunhofer στη Γερμανία δημιούργησαν το πρώτο τεχνητό υλικό που δεν μπορεί να κοπεί. Το υλικό ονομάστηκε Proteus από τον Έλληνα θεό, Πρωτέα που είχε […]

Ένα νέο υλικό που δεν σπάει ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία. Οι μηχανικοί πήραν έμπνευση από τα γκέιπφρουτ και τα θαλάσσια κοχύλια.

Μηχανικοί του Πανεπιστημίου του Durham στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ινστιτούτο Fraunhofer στη Γερμανία δημιούργησαν το πρώτο τεχνητό υλικό που δεν μπορεί να κοπεί. Το υλικό ονομάστηκε Proteus από τον Έλληνα θεό, Πρωτέα που είχε τη δύναμη να μεταμορφώνεται.

Οι δημιουργοί σύμφωνα με την έρευνα πήραν έμπνευση από τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς των θαλασσινών κοχυλιών και του δέρματος του γκρέιπφρουτ έγραψαν σε μία έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ υλικό που μπόρεσε να αντέξει οποιαδήποτε εργαλεία κοπής ή διάτρησης. Το νέο υλικό λειτουργεί περισσότερο σαν μία ζωντανή δομή παρά σαν ένα άψυχο αντικείμενο. Αποτελείται από κεραμικές σφαίρες διατεταγμένες σε κυψελοειδή δομή αλουμινίου ώστε να αντέχει γωνιακούς τροχούς ή ηλεκτρικά τρυπάνια

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυκνότητά του είναι μόλις 15% από μέταλλο. Παράλληλα, αυτό το υλικό θα μπορούσε να έχει πολλές χρήσιμες εφαρμογές στον τομέα της ασφάλειας, σύμφωνα με ερευνητές. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ειδικά για κλειδαριές ποδηλάτων ή προστατευτικά ρούχα. 


sputnik/photo unsplash

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί