• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτά θα συμβούν αν δεν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης του κινητού σας στο αεροπλάνο – Οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές

Αυτά θα συμβούν αν δεν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης του κινητού σας στο αεροπλάνο – Οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές

Η επιλογή της «Λειτουργίας πτήσης» ή, ακόμα, και της απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων -και όχι μόνο- είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και έχει καίριο ρόλο.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το αεροπλάνο, η απενεργοποίηση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών σας, όπως είναι το κινητό τηλέφωνο, παίζει σημαντικό ρόλο και ας μην το συνειδητοποιείτε. Έτσι, πλέον, τα smartphones δίνουν τη δυνατότητα για την επιλογή «Λειτουργία πτήσης». 

Ένας επαγγελματίας τεχνολογίας πτήσεων της British Airways εξηγεί τη σημασία της «Λειτουργίας πτήσης» στα κινητά τηλέφωνα, και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Ο ίδιος επισημαίνει:

«Το σήμα κινητού τηλεφώνου μπορεί να επηρεάσει τα συστήματα πλοήγησης και προσγείωσης του αεροπλάνου».

Μπορεί, επίσης, τα κινητά τηλέφωνα να δημιουργήσουν ηχητικές παρεμβολές στις επικοινωνίες μεταξύ του πληρώματος κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι οποίες εμποδίζουν την εργασία τους ή, ακόμα, και το πιλοτήριο.

Όταν το κινητό τηλέφωνό σας είναι στη «Λειτουργία πτήσης», δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε ή να λάβετε κλήσεις και μηνύματα ή να σερφάρετε στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά οποιοδήποτε σήμα ραδιοσυχνότητας που μπορεί να εκπέμπει η συσκευή, θα ακυρωθεί για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η σύνδεση Wi-Fi προσφέρεται στο αεροπλάνο, αλλά συνήθως όσοι δεν μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο πρώτης κατηγορίας ή επαγγελματικής κλάσης για να απολαύσουν αυτό το προνόμιο, θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον για αυτήν την υπηρεσία.

Μάλιστα, όταν κάποιος έχει παραβιάσει αυτό τον κανόνα, τότε οι αρμόδιες αρχές ενημερώνονται σχετικά, σύμφωνα με την «Express».

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν από τους επιβάτες τους να απενεργοποιήσουν εντελώς το κινητό τηλέφωνό τους κατά την απογείωση και την προσγείωση, καθώς αυτές είναι οι πιο κρίσιμες φάσεις μιας πτήσης και είναι πιθανό να απαιτηθεί γρήγορη επαφή με τους επιβάτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


sputnik/photo unsplash