Τα εργοστάσια κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (τσιπάκια) του Τέξας αναγκάστηκαν να κλείσουν αυτήν την εβδομάδα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, σε μια περίοδο που ο τομέας αυτός παρουσιάζει ελλείψεις παγκοσμίως.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η NXP Semiconductors N.V., ένας σημαντικός προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας και των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων, ανέφερε ότι διέκοψε τη δραστηριότητά της σε δύο μονάδες στο Όστιν, την πρωτεύουσα του Τέξας. Όπως εξήγησε, αναγκάστηκε να πάρει αυτήν την απόφαση γιατί τα εργοστάσιά της έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.
Οι πολικές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα εκατομμύρια κατοίκους στο Τέξας.
«Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και θα ξαναρχίσουμε τη δραστηριότητά μας στα εργοστάσια του Όστιν μόλις καταστεί εφικτό», ανέφερε ο Ντέιβιντ Ριντ, ο υπεύθυνος λειτουργίας της NXP.
Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μμε, η νοτιοκορεατική Samsung και η γερμανική Infineon διέκοψαν επίσης τη λειτουργία των εργοστασίων τους στην πρωτεύουσα του Τέξας, αφού ενημερώθηκαν για πιθανές διακοπές ρεύματος από τον μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας του Όστιν. Οι δύο εταιρείες δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.
Λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Ford και General Motors, έχουν κλείσει προσωρινά τα εργοστάσιά τους στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα έχει επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματά τους κατά τους επόμενους μήνες. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να παρέμβει για να τερματιστεί αυτή η κρίση.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















