Αμερικανοί πεζοναύτες έβαλαν εκτοξευτή πυραύλων σε σκύλο ρομπότ

Σκύλος ρομπότ με έναν εκτοξευτήρα αντιαρματικών ρουκετών στην πλάτη του, κατασκευασμένος ως ερευνητική ιδέα, δοκιμάστηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Μάχης του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Τα ρομπότ ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στις ένοπλες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο ως πολλαπλασιαστής δύναμης που αυξάνει επίσης την ικανότητα μιας δύναμης ενώ, όπως αναφέρεται, προστατεύει τους ανθρώπους από βλάβη.

Στην περίπτωση της πρόσφατης δοκιμής, ο σκοπός ήταν να δείξει πώς ένα μικρό ρομπότ θα μπορούσε να υποστηρίξει έναν στρατιώτη σε μια σειρά από εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των εμπλοκών με τεθωρακισμένα οχήματα.

Το ρομπότ που χρησιμοποιήθηκε από τους πεζοναύτες δεν αναγνωρίστηκε. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, το ρομπότ είναι πολύ ελαφρύ, πολύ εύθραυστο και δεν είχε αντοχή μπαταρίας για πραγματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αντίθετα, προοριζόταν περισσότερο ως επίδειξη των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.

Για τη δοκιμή, το ρομποτικό σκυλί ήταν εξοπλισμένο με έναν εκτοξευτή πυραύλων M72 Light Anti-tank Weapon (LAW), ο οποίος είναι ένας πολύ ελαφρύς εκτοξευτής μίας χρήσης που βρίσκεται σε λειτουργία από το 1963. Δεν είναι αρκετά ισχυρός, απέναντι σε ένα κύριο άρμα μάχης, αλλά μπορεί να χειριστεί ελαφρύτερα τεθωρακισμένα οχήματα και άλλους στόχους.

Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να πυροδοτηθεί. Απλώς αφαιρείτε τα προστατευτικά καπάκια, τραβάτε την προέκταση του σωλήνα εκτόξευσης, ανασηκώνετε τα σκοπευτικά, στρέφετε την ασφάλεια στη θέση Armed και πατάτε το κουμπί. Στο ρομπότ που έφερε τον εξοπλισμό έγιναν όλες αυτές τις ρυθμίσεις από έναν άνθρωπο στρατιώτη, ενώ ο τηλεχειριστής εκτόξευσε τον πύραυλο.

“Αντί να έχουμε έναν πεζοναύτη να χειρίζεται το οπλικό σύστημα, να χειρίζεται τις ασφάλειες, θα μπορούσαμε να βάλουμε έναν μηχανισμό απομακρυσμένης σκανδάλης σε αυτό που θα επέτρεπε να γίνονται όλα εξ αποστάσεως”, δήλωσε ο 1ος Υπολοχαγός Aaron Safadi, υπεύθυνος αξιωματικός, στο τμήμα ολοκλήρωσης αναδυόμενης τεχνολογίας, TTECG . «Ο Πεζοναύτης θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την κάλυψη και την απόκρυψη, το οπλικό σύστημα θα μπορούσε να προχωρήσει μπροστά και ο Πεζοναύτης θα μπορούσε να χειριστεί τις ασφάλειες από ένα ασφαλές μέρος επιτρέποντας σε αυτό το οπλικό σύστημα να πλησιάσει πιο κοντά στον στόχο του».

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί