Αλγερία: «Στοπ» στο Ίντερνετ σε όλη τη χώρα για αποφυγή διαρροής θεμάτων στις σχολικές εξετάσεις

Χωρίς Ίντερνετ έμεινε την Τετάρτη η Αλγερία με την έναρξη των σχολικών εξετάσεων, στην πρώτη από τις συνεχείς προγραμματισμένες διακοπές, έτσι ώστε να μην υπάρχει διαρροή θεμάτων και «κλέβουν» οι μαθητές. Μέχρι τις 25 Ιουνίου που διαρκεί η εξεταστική περίοδο οι Αρχές θα «ρίχνουν» το Διαδίκτυο για διάρκεια δύο ωρών.

 

Οι συσκευές που έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, όπως κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ απαγορεύτηκαν στα πάνω από 2.000 εξεταστικά κέντρα της χώρας, ενώ τοποθετήθηκαν και ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων στις εισόδους τους καθώς και μηχανήματα που εμποδίζουν την παροχή wifi. Παράλληλα γίνεται και χρήση καμερών ασφαλείας, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νουρία Μπενγκχαμπρίτ.

Η κυβέρνηση της Αλγερίας προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς το 2016 υπήρξε τεράστιο πρόβλημα, αφού οι μαθητές ανέβαζαν στο Διαδίκτυο τις ερωτήσεις των εξετάσεων, πριν και κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Πέρυσι, η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τις εταιρείες παροχής διαδικτύου να διακόψουν την παροχή στα κοινωνικά δίκτυα, αίτημα που ωστόσο δεν ικανοποιήθηκε από τις εταιρείες.

Στις εξετάσεις μετέχουν φέτος πάνω από 700.000 μαθητές.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu