Τεχνητή Νοημοσύνη: Δημοσιογράφος έψαχνε για άρθρο-φάντασμα που υποτίθεται είχε γράψει

Είναι ασύλλιπτη η ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος μας με αυτή την πρώτη είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα

Πρόσφατα ένας δημοσιογράφος του Guardian, έλαβε ένα email από έναν αναγνώστη με αναφορά σε ένα άρθρο που υποτίθεται είχε γράψει πριν από χρόνια. Το πρόβλημα ήταν ότι ενώ ο τίτλος του άρθρου έπεισε τον δημοσιογράφο ότι ήταν δικό του, δεν μπορούσε να θυμηθεί με τίποτα πότε το είχε γράψει. Έτσι, αποφάσισε να το αναζητήσει στον ιστότοπο της εφημερίδας, όμως χωρίς επιτυχία. Μετά από πολύ ψάξιμο και αφού είχε σκεφτεί ότι μπορεί να είχε αλλάξει ο τίτλος ή να είχε αφαιρεθεί από τη βάση δεδομένων λόγω κάποιου προβλήματος, τελικά κάποιος από τη δημοσιογραφική ομάδα αποφάσισε να ρωτήσει το… ChatGPT.

Και η απάντηση ήρθε: H Τεχνητή νοημοσύνη είχε απλά επινοήσει κάποια άρθρα. Και το συγκεκριμένο επινοημένο άρθρο ήταν απόλυτα πειστικό ακόμα και σε εκείνον που υποτίθεται το είχε εκδόσει.

Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ικανότατη στην κατασκευή πειστικών γεγονότων που δεν συνέβησαν ποτέ, τώρα ανακαλύπτουν οι ενδιαφερόμενοι ότι είναι άκρως πειστική και στην επινόηση πηγών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ChatGPT, ενώ ξεκίνησε σχετικά υποτονικά τον Νοέμβριο, μέσα στον Ιανουάριο είχε εκατομμύρια χρήστες! Ακόμα και το TikTok, που έκανε εντυπωσιακή είσοδο στον ψηφιακό χώρο, έπρεπε να περάσουν εννέα μήνες, για να φτάσει αυτούς τους αριθμούς.

Σύμφνωνα με μελέτη στις ΗΠΑ, στην οποία έλαβαν μέρος 1.000 μαθητές, το 89% είχε χρησιμοποιήσει το ChatGPT για να γράψει σχολική εργασία!

Κι αυτά κυριολεκτικά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί