• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα ρωσικά CyberHouses που προστατεύουν από ζόμπι μέχρι και φονικούς ιούς!

Τα ρωσικά CyberHouses που προστατεύουν από ζόμπι μέχρι και φονικούς ιούς!

Τα σενάρια Αποκάλυψης είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη λαϊκή κουλτούρα. Έτσι, με την έμπνευση αυτή, πέρυσι οι αρχιτέκτονες ενός αρχιτεκτονικού γραφείου στη Ρωσία, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν σπίτια που θα προστατεύουν τους ιδιοκτήτες τους από έναν ενδεχόμενο ιό-βιολογικό όπλο, στην περίπτωση που έλθει η… επέλαση των ζόμπι.

Βέβαια, μέσα σε αυτή τη μαζική υστερία από την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, του ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους -μέχρι στιγμής- από 4.000 ανθρώπους παγκοσμίως, έχει αυξήσει τη ζήτηση ή τουλάχιστον τη δημοφιλία στα σπίτια αυτά.

Συγκεκριμένα, η ζήτηση για τα ρωσικά CyberHouses που μπορούν να προστατέψουν από θανατηφόρους ιούς έχει αυξηθεί έξι φορές από τις αρχές του 2020! Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν οι δημιουργοί του πρότζεκτ στο αρχιτεκτονικό γραφείο «Modern House» στην Αγία Πετρούπολη.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, στην αρχή η ζήτηση ήταν μικρή. Δεν είχαμε μεγάλη ανταπόκριση», δηλώνει στο Sputnik ο αρχιτέκτονας του γραφείου Άλεξ Βιζέβσκι. «Όμως, όταν συνέβη αυτή η ιστορία με το κορονοϊό, η ζήτηση αυξήθηκε πολύ».

Εμπνευσμένο από το φουτουριστικό πνεύμα του Elon Musk, το Cybertruck, το «αυτόνομο πολυεπίπεδο οχυρό καταφύγιο», είχε σχεδιαστεί για να προστατεύει τους ιδιοκτήτες του από οποιαδήποτε απειλή, ξεκινώντας από την – μάλλον απίθανη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!- Αποκάλυψη και κυριαρχία των ζόμπι μέχρι μια πιθανή πυρηνική επίθεση, χάρη στο μονολιθικό οπλισμένο σκυρόδεμα, καθώς και τους ισχυρούς χαλύβδινους τοίχους και τα γυάλινα, αλεξίσφαιρα παράθυρα.


Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του γραφείου, τα σπίτια σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ανάλογα με την παραγγελία, και η τιμή του κάθε ενός εξαρτάται από την επιλογή υλικών και τον περιβάλλοντα χώρο. Σύμφωνα όμως με τα σχέδια, ένα σπίτι έως και έξι ατόμων θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 850.000 δολάρια!

«Μπορούμε να πούμε ότι το κόστος ενός τετραγωνικού μέτρου είναι περίπου στα 150-500 δολάρια», τονίζει ο αρχιτέκτονας. «Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το περιεχόμενο της παραγγελίας του πελάτη. Κάποιος θέλει να έχει προστασία από τον ιό, κάποιος δεν το θέλει. Κάποιος θέλει να κρυφτεί από τα ζόμπι. Ο κάθε πελάτης μπορεί να φτιάξει την κατασκευή όπως θέλει, προκειμένου να έχει όλες τις απαραίτητες προστατευτικές λειτουργίες, τις οποίες θεωρεί τις πιο σημαντικές για τον ίδιο».


Από την αρχή το γραφείο είχε λάβει αρκετά αιτήματα από Αμερικανούς, Αυστραλούς, Βρετανούς και Ασιάτες πελάτες που ήθελαν… να προστατευτούν από επερχόμενες επιθέσεις ζόμπι. Σήμερα, βέβαια, τα συγκεκριμένα σπίτια προσελκύουν το ενδιαφέρον όχι μόνο εκείνων που φοβούνται για τα ζόμπι, αλλά και εκείνων που ανησυχούν για τις διάφορες θανατηφόρες λοιμώξεις, όπως και ο κορονοϊός Covid-19.

Τα σπίτια αυτά, σύντομα θα χτιστούν στην Ιταλία, την ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται περισσότερο από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, ένα από τα τελευταία πρότζεκτ του γραφείου είναι ένα σπίτι στην Ιταλία. Ο πελάτης εκεί δεν ήθελε να κρυφτεί από τα ζόμπι, του άρεσε όμως το ασυνήθιστο στυλ των κατοικιών. Μετά το ξαφνικό ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, ζήτησε να προσθέσει ένα σύστημα προστασίας από ιούς. Προς το παρόν, εξετάζουν πώς να το ενσωματώσουν σε ένα σχεδόν έτοιμο πρότζεκτ.


Μπορούν τα CyberHouses να σώσουν τους ανθρώπους από τον κορονοϊό;
Μετά από αίτημα του πελάτη, το ιταλικό CyberHouse εκτός από το ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας θα διαθέτει και συστήματα προστασίας από μικροβιολογικές και ακτινολογικές απειλές.

«Το σύστημα θα μοιάζει με παρόμοιο σύστημα που υπάρχει σε ορισμένα βιολογικά εργαστήρια. Μέσω μιας θύρας, θα ψεκάζει το εισερχόμενο άτομο με ένα μείγμα, το οποίο απολυμαίνει και ξεπλένει από σκόνη που μπορεί να είχε εκτεθεί σε ακτινοβολία (εάν υπήρχε πυρηνική έκρηξη κοντά)», εξηγεί ο αρχιτέκτονας.

Αν, πάντως, θέλετε να αποκτήσετε και εσείς το δικό σας CyberHouse, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του γραφείου και να επικοινωνήσετε με τους αρχιτέκτονές του.

ΠΗΓΗ: Sputniknews.gr, ΦΩΤΟ eurokinissi