Στις 15 Σεπτεμβρίου αναχωρεί η πρώτη επανδρωμένη διαστημική ιδιωτική αποστολή

Η μεγαλύτερη ιδιωτική διαστημική εταιρεία στον κόσμο, η Space X του Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι η πολυαναμενόμενη επανδρωμένη διαστημική αποστολή στην οποία θα πάρουν μέρος μόνο ιδιώτες και κανένας αστροναύτης θα αναχωρήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το σκάφος της αποστολής που ονομάζεται Insipration 4 θα εκτοξευτεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα. Στο σκάφος Crew Dragon που κατασκεύασε η Space X θα βρίσκονται τέσσερα άτομα που πέρασαν με επιτυχία την εκπαίδευση που απαιτείται για ένα τέτοιο ταξίδι.

Την αποστολή εμπνεύστηκε και οργάνωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Αϊζακμαν που ανέλαβε ο ίδιος το κόστος της. Θέλησε να κάνει ένα ταξίδι στο Διάστημα με απλούς πολίτες και όχι αστροναύτες. Παράλληλα θέλησε να περάσει και ένα κοινωνικό μήνυμα ανακοινώνοντας ότι οι συνεπιβάτες του θα επιλέγονταν με διάφορες διαδικασίες κληρώσεων οι οποίες θα αποτελούσαν μέρος μιας καμπάνιας για να συγκεντρωθούν 200 εκατ. δολάρια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude Children.

Από αυτή την καμπάνια προέκυψαν τα τρία άτομα που θα συντροφεύσουν τον επιχειρηματία στο ταξίδι. Το ένα μέλος του πληρώματος είναι η Σίαν Πρόκτορ, καθηγήτρια Γεωπιστήμης στο South Mountain Community College στο Φίνιξ της Αριζόνα. Το δεύτερο μέλος είναι ο Κρις Σεμπρόσκι, πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και εργαζόμενος στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Την ομάδα συμπληρώνει η Χάλεϊ Αρσενό, που εργάζεται ως βοηθός σε ιατρείο και η οποία είχε νοσηλευτεί ως παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude Children.

Το ταξίδι θα διαρκέσει 3-4 ημέρες, με μια περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, σε προκαθορισμένη πορεία και υπό τη στενή παρακολούθηση του κέντρου ελέγχου της SpaceX. Μετά την ολοκλήρωσή της θα εισέλθει εκ νέου στην ατμόσφαιρα και το Dragon θα προσθαλασσωθεί στα ανοιχτά της Φλόριντα.

(nafremporiki. gr / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί