Στήνεται το νομικό σύστημα ελέγχου των ανθρώπων μέσω της A.I.;;;: Προχωράει το σχέδιο της ΕΕ για Ρυθμιστικό Πλαίσιο

Αναφέρεται ότι σκοπός της δημιουργίας ενός σχεδίου κανονιστικής ρύθμισης για την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι να μπουν νέες απαγορεύσεις και να αξιολογηθεί το φαινόμενο ChatGPT για το καλό πάντα των ανθρώπων. Μήπως όμως αντ΄αυτού θέλουν να στήνουν ένα νομικό πλαίσιο για να οργανώσουν τις Νέες Κοινωνίες, στις οποίες οι άνθρωποι θα ελέγχονται μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης;;;

Το ευρωπαϊκό σχέδιο για την κανονιστική ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης πέρασε σήμερα ένα κρίσιμο σταθμό παίρνοντας ένα πρώτο πράσινο φως από τους ευρωβουλευτές, οι οποίοι ζήτησαν νέες απαγορεύσεις, καθώς και να ληφθεί καλύτερα υπόψη το φαινόμενο ChatGPT.

Στη διάρκεια μιας ψηφοφορίας σε επίπεδο επιτροπών στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία τη θέση τους πάνω στο σχέδιο κανονιστικής ρύθμισης που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε παρουσιάσει τον Απρίλιο του 2021. Αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από την ολομέλεια τον Ιούνιο, ανοίγοντας την πόρτα για μια διαπραγμάτευση με τα κράτη μέλη πριν από την εκπόνηση του τελικού κειμένου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί