Η κάψουλα, με πλήρωμα τέσσερις αστροναύτες, έχει προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τα πρώτα λεπτά της πτήσης εξελίχθηκαν ομαλά.
Στην αίθουσα ελέγχου της SpaceX οι εργαζόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αμέσως μόλις απογειώθηκε ο πύραυλος Falcon-9. Το πλήρωμα της αποστολής Crew-2 αποτελείται από τον Γάλλο Τομά Πεσκέ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), τους Αμερικανούς Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ και τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε.
Πρόκειται για την τρίτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX, που έχει ιδρύσει ο Έλον Μασκ και μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA στο διάστημα. Τα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ στο κομμάτι της μεταφοράς, είχαν εξάρτηση από τους ρωσικούς πυραύλους Σογιούζ.
Η άφιξή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναμένεται σε λιγότερο από 24 ώρες, ενώ οι αστροναύτες αναμένεται να παραμείνουν για διάστημα έξι μηνών.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο