• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το σεληνιακό όχημα της Κίνας εντόπισε μυστηριώδη ουσία στο φεγγάρι

Το σεληνιακό όχημα της Κίνας εντόπισε μυστηριώδη ουσία στο φεγγάρι

Το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας έχει προσελκύσει με ουσία που μοιάζει με τζελ η οποία εντοπίστηκε στην Σελήνη.

Το σεληνιακό όχημα της Κίνας Yutu-2 έφερε στο φως τον προηγούμενο μήνα μια μυστηριώδη ανακάλυψη.

Πρόκειται για ένα υλικό που εντοπίστηκε στη Σελήνη και μοιάζει με τζέλ.

Αυτή η ανακάλυψη σε συνδυασμό με φωτογραφία που διέρρευσε το Σαββατοκύριακο με το συγκεκριμένο υλικό έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

Ο Κλάιβ Νιλ, επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Notre Dame, δήλωσε στο Space.com ότι ενώ η εικόνα δεν είναι φοβερή, μπορεί να δώσει ενδείξεις για την φύση του υλικού.


Το σεληνιακό όχημα της Κίνας εντόπισε περίεργη ουσία στη Σελήνη
Σύμφωνα με τον ίδιο, το υλικό στο κέντρο του κρατήρα μοιάζει με ένα δείγμα γυαλιού που έχει προκύψει από σύγκρουση όπως αυτό που βρέθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 17 το 1972.

Το δείγμα «70019» συλλέχθηκε από τον αστροναύτη Χάρισον Σμιτ, εκπαιδευμένο γεωλόγο, από έναν νέο κρατήρα, παρόμοιο με εκείνον τον οποίο προσέγγισε το Yutu-2.


Το σεληνιακό όχημα της Κίνας εντόπισε μυστηριώδη ουσία στο φεγγάρι Ο Νταν Μοριάρτι, ερευνητής του Μεταδιδακτορικού Προγράμματος της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard δήλωσε ότι είναι δύσκολο να γίνει μια οριστική εκτίμηση της χημικής σύνθεσης της ουσίας, υπογραμμίζοντας ότι το υλικό εμφανίζεται κάπως φωτεινότερο από τα υλικά που το περιβάλλουν αλλά η φωτεινότητα είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί μέσα από φωτογραφίες.

Από Sputnik, ΦΩΤΟ pexels