• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τι θα κάνουμε αν συναντήσουμε εξωγήινο»: Ρώσος κοσμοναύτης αποκαλύπτει πώς θα αντιδράσει

«Τι θα κάνουμε αν συναντήσουμε εξωγήινο»: Ρώσος κοσμοναύτης αποκαλύπτει πώς θα αντιδράσει

Λίγο πριν τη διαστημική αποστολή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, Ρώσος κοσμοναύτης αποκαλύπτει πώς θα αντιδράσει στην περίπτωση συνάντησης με εξωγήινη ζωή.

Ως μια από τις διαστημικές υπερδυνάμεις, η Ρωσία διατηρεί το μερίδιό της στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής – προσφάτως ξεκινώντας την κατασκευή ενός πανίσχυρου τηλεσκοπίου, ικανού να ανιχνεύει σήματα από μακρινούς μη γήινους πολιτισμούς.

Στους Ρώσους κοσμοναύτες δεν έχει δοθεί ειδική οδηγία για την περίπτωση που χρειαστεί να «χαιρετήσουν» εξωγήινους, ωστόσο όπως ανέφερε ο κοσμοναύτης Sergei Kud-Sverchkov, θα προσπαθήσουν να το κάνουν με «διπλωματικό τρόπο».

«Θεωρώ πως όταν θα συναντήσουμε νοήμονα εξωγήινη ζωή, θα επιδείξουμε φιλικότητα, καλή θέληση και σεβασμό, όπως ακριβώς κάνουμε όταν συναντούμε νοήμονα ή μη ζωή στη Γη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κοσμοναύτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Rossiya Segodnya, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής του.

Ο Kud-Sverchkov αναμένεται να συμμετάσχει ως μηχανικός πτήσης στη διαστημική αποστολή Expedition 64 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Οκτώβριο, στο πλευρό του κυβερνήτη Sergei Ryzhikov. Πρόκειται για την πρώτη του διαστημική αποστολή.

Το Soyuz MS-17 θα μεταφέρει τους δύο Ρώσους κοσμοναύτες και την αστροναύτη της NASA Καθλίν Ρούμπινς στο ΔΔΣ με τον πύραυλο Soyuz-2.1a που θα εκτοξευτεί από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, στις 14 Οκτωβρίου. Το διαστημικό σκάφος αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του στον χρόνο-ρεκόρ των 3 ωρών και 20 λεπτών.

Ο Kud-Sverchkov πρόσθεσε πως μασκότ της αποστολής θα είναι μια πλεκτή κούκλα ονόματι «Γιούρι» (από τον Γκακάριν, τον πρώτο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα) που έφτιαξε η σύζυγός της.

Ο κυβερνήτης της αποστολής τόνισε στους δημοσιογράφους πως μαζί του θα πάρει μικρογραφίες γκόσπελ και ρωσικό χώμα και πέτρες από το Όρος Θαβώρ – όπου για τη χριστιανική πίστη έγινε η μεταμόρφωση του Ιησού μετά την Ανάστασή Του.

Από την πλευρά της, η αστροναύτης Ρούμπινς σημείωσε πως η δουλειά της περιλαμβάνει τη συλλογή χιλιάδων μικροβιακών δειγμάτων μέσα στον διαστημικό σταθμό ενώ, όπως γνωστοποίησε, σχεδιάζει να ψηφίσει από το διάστημα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

(sputniknews – φωτο:screenshot)