• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρώσοι κοσμονάυτες του ISS κάνουν τον πρώτο διαστημικό περίπατο για το 2021

Ρώσοι κοσμονάυτες του ISS κάνουν τον πρώτο διαστημικό περίπατο για το 2021

Ρώσοι κοσμοναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) άρχισαν τον πρώτο τους διασηματικό περίπατο για το 2021.


Σύμφωνα με την Roscosmos, οι κοσμοναύτες Oleg Novitsky και Pyotr Dubrov ξεκίνησαν τον περίπατό τους στις 08:53 και αυτός θα διαρκέσει έξι ώρες και 50 λεπτά.

Αυτή είναι 55η φορά που μέλη της ρωσικής αποστολής βγαίνουν από τον ISS και ο πρώτος διαστημικός περίπατος και για τους δύο Ρώσους κοσμοναύτες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον Διαστημικό Σταθμό, ο Novitsky αναμένεται να κάνει τρεις τέτοιες αποστολές, ενώ ο Dubrov έξι.

Οι κοσμοναύτες αναμένεται να αντικαταστήσουν τον αφαιρούμενο πίνακα του ρυθμιστή ροής υγρού στο σύστημα θερμικού ελέγχου της σεληνακάτου Zarya και θα πετάξουν τον παλιό πίνακα. Αυτή η εργασία δεν ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διαστημικού περιπάτου τον Νοέμβριο.

Οι Novitsky και Dubrov θα κάνουν εργασίες στη μονάδα έρευνας Pirs, η οποία αναμένεται να αντικατασταθεί από μία νέα, τη Nauka.
Επίσης, θα εγκαταστήσουν στη μονάδα έρευνας Poisk εξοπλισμό για τα επιστημονικά πειράματα Test και Endurance με στόχο τη μελέτη της επίδρασης των διαστημικών συνθηκών σε διάφορους μικροοργανισμούς και υλικά.