• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρωσία σε ΗΠΑ: «Θέλετε να μετατρέψετε το διάστημα σε πεδίο μάχης»

Ρωσία σε ΗΠΑ: «Θέλετε να μετατρέψετε το διάστημα σε πεδίο μάχης»

space rocket
Ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, κάλεσε την Ουάσιγκτον να μην αφήσουν το διάστημα να γίνει μια νέα εμπόλεμη ζώνη και πεδίο μάχης.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να μετατρέψει το διάστημα σε πεδίο μάχης, σημειώνοντας ότι δεν χρειάζεται να επιδεινωθεί η κατάσταση.

«Βλέπουμε ότι οι Αμερικανοί, με την υποστήριξη των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να μετατρέψουν το διάστημα σε εμπόλεμη ζώνη και πεδίο μάχης για πιθανές συγκρούσεις μεταξύ των εθνών μας», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda και πρόσθεσε: «Κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να το αποτρέψουμε».

Ο Αντόνοφ συνέχισε λέγοντας ότι η Μόσχα μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να πείσει την Ουάσιγκτον για την ανάγκη συνεργασίας, ώστε να αποτραπεί μια διαμάχη στο διάστημα.

«Πάντα προσπαθούσαμε να τους πείσουμε ότι χρειάζονται λιγότερα χρήματα για να αποφευχθεί μια εξοπλιστική κούρσα από ό, τι για έναν αφοπλισμό αργότερα».

Σύμφωνα με τον πρέσβη, οι ρωσικές πρωτοβουλίες αφοπλισμού βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τις ΗΠΑ να είναι έτοιμες να συνεχίσουν τις συνομιλίες για το ζήτημα, αλλά οι διαπραγματεύσεις αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ρεν Γκουιάνγκ, δήλωσε ότι η Κίνα καλεί χώρες που έχουν δημιουργήσει διαστημικές στρατιωτικές μονάδες να μην επιτρέψουν να γίνει το διάστημα ένα νέο διεθνές πεδίο μάχης.

(sputniknews – φωτο:unsplash)