«Παρέλαση πλανητών»: Το σπάνιο φαινόμενο που λίγοι θα μπορούν να δουν

Στις 3 Ιουνίου, έξι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα παραταχθούν, σε αυτό που μερικές φορές αποκαλείται «πλανητική παρέλαση».

Όσο εκθαμβωτικό κι αν ακούγεται ένα θέαμα, είναι πιθανό μόνο δύο πλανήτες να είναι στην πραγματικότητα ορατοί στον ουρανό, αλλά είναι ένα συναρπαστικό γεγονός για κάθε λάτρη του διαστήματος.

Όταν κοιτάμε τους πλανήτες αυτή τη στιγμή από τη Γη, φαίνεται σαν να βρίσκονται σε μια γραμμή ή μια παρέλαση!

Είναι αρκετά συνηθισμένο για μερικούς από τους πλανήτες να το κάνουν αυτό, ωστόσο δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που και οι οκτώ θα βρίσκονται στη σειρά.

Αυτή η πλανητική παρέλαση θα αποτελείται από έξι πλανήτες: τον Ερμή, τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα.

Οι εξοπλισμένοι με ένα καλό τηλεσκόπιο θα μπορούν να διακρίνουν ακόμα και τους πιο μακρινούς πλανήτες, όπως τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα!

Σύμφωνα με τον Dr. James O’Donoghue

«Θα είστε σε θέση να δείτε τον Άρη, τον Κρόνο και τον Δία. Αν έχετε κιάλια και ξέρετε πού να κοιτάξετε, θα μπορέσετε πιθανότατα να δείτε τον Ουρανό, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα να περιμένετε σχεδόν μέχρι την ανατολή του ήλιου – μπορείτε κάλλιστα να το κάνετε νωρίτερα τη νύχτα. Η ουσία είναι ότι μπορείτε να δείτε με γυμνό μάτι μόνο τους μισούς περίπου πλανήτες αυτής της πλανητικής παράταξης».

«Ο Ήλιος θα βομβαρδίσει την παρέλαση», είπε ο Ρόναλντ Γκάμπλ, ένας θεωρητικός αστροφυσικός στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί